CELTIC — MOLDE 1-2

Torsdag kveld ble et nytt Europa-mareritt for Ronny Deila. Etter kampen lød det pipekonsert fra hjemmefansen på Celtic Park.

Tapet for Molde gjør at veien frem til avansement fra gruppespillet i Europaligaen er svært kronglete for Celtic.

Torsdagens tap føyer seg inn i en lang rekke nedturer for Deila ute i Europa. I sin første sesong som Celtic-manager greide han ikke å få laget inn i Champions League, og heller ikke i år lyktes de i kvalifiseringen til Europas beste selskap.

At Celtic da også sliter tungt i gruppespillet i Europaligaen, er langt under forventningene i Glasgow.

Flere kommentatorer i Skottland mener at Deila har et gedigent forsvarsproblem.

— De må lære og forsvare seg, og det er en kunst Deila ikke har mestret på dette nivået, skriver David McCarthy i en kommentar for Daily Record, og legger til at Molde så ut til å kunne score hver gang de gikk i angrep.

— De kritiske stemmene utenfor Aker Stadion etter det forrige tapet for Molde kunne kanskje bli avvist som handlingene til en liten, sint mobb, men buingen fra 30.000 her vil være vanskeligere å ignorere, skriver Graeme Macpherson for Herald Scotland.

- Jeg dømmes på mange ting

Deila ble onsdag kåret til månedens manager i Skottland for resultatene i ligaen, men presset på nordmannen er likevel massivt. Mange stiller seg nå spørsmålet om Deila kan overleve denne nedturen.

På pressekonferansen etter kampen haglet det med kritiske spørsmål.

— Dere i pressen får bare fortsette å snakke om min posisjon, så har dere noe å skrive om, sier Deila ifølge NTB.

Det er et krav at Celtic skal vinne den skotske ligaen. Derfor blir resultatene i Europa tungt vektlagt.

— Det er mange ting jeg dømmes på. Resultatene i Europa er blant dem, men jeg tror ikke det ville vært en god ting å tape i ligaen. Det handler om å utvikle et lag som kan komme seg til Champions League. Det handler om å utvikle unge spillere, sier Deila ifølge Herald Scotland.

Kommentator: Deilas tid snart over?

David McCarthy i Daily Record spør i en kommentar om Deilas tid som Celtic-manager kan være i ferd med å renne ut i sanden.

Deila hevder imidlertid at han føler seg trygg på at han fårtid til å bygge opp laget.

— Ja, jeg føler meg trygg på det. Jeg snakket om det for to dager siden og jeg snakket om det i går. Vi har gjort det bra i Skottland. I Europa har vi ikke nådd nivået vi ønsker, men vi kommer til å forbedre oss, fastslår Deila.

— Vi støtter ham ett hundre prosent, sier Celtic-forsvarer Mikael Lustig.