Start - Brann Foto: Rune Nielsen

LES OGSÅ: Sendte Brann til topps

MJELDE: — Fortjent poeng

DOFFEN: - Ble feige og redde

WEB-TV: - Fortsatt håp

WEB-TV: - Fortjente å vinne

— Hvis noen sier dommeren er forutintatt, er det et angrep på dommerens integritet, og da er det vanlig å gi sansksjoner, sier informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund til fvn.no.

Solheim understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag, og at han ikke kjenner til Bjørnebyes utblåsning.

Det var i pressesonen etter 1-1-kampen mot Brann på Sør Arena søndag kveld at Start-treneren kritiserte dommer Tom Henning Øvrebø og hans kollegaer for deres respekt for Brann-kaptein Martin Andresen.

— Dommerne er livredde Andresen. Det så vi et bevis for i dag. Han styrer jo matchen, uttalte Bjørnebye, som også mente Andresen usanksjonert fikk lov til å bruke snakketøyet til kamplederen på en måte som "ville gitt meg fem kampers karantene".

Møte i dag

Norges Fotballforbund holder et møte klokken 13 mandag, hvor hendelser fra serierunden vil bli diskutert. Solheim vet ikke om Bjørnebyes utspill vil bli tatt opp der.

— Vi tar opp alle saker og episoder som har inntruffet i runden. Uansett er det disiplinærutvalget som etter deres møte tirsdag må avgjøre om det blir reist noen saker eller ikke, sier Solheim, og legger til at i så fall vil lydopptak bli brukt til å avgjøre.

Lov å kjefte

Det avgjørende spørsmål i Bjørnebye-Andresen-saken blir - dersom den blir tema på møtet - er om Start-treneren trakk dommerens integritet i tvil.

— Hvis noen påstår at dommeren er partisk til det ene eller andre lagets fordel, kan det gi sanksjoner, mens hvis noen uttaler at dommeren er dårlig eller har hatt en dårlig dag på jobben blir det vanligvis ikke tatt videre. Men her er det jo også gråsoner som må vurderes, sier Solheim på generelt grunnlag.

Stig Inge Bjørnebye fikk to kampers karantene for sin munnbruk mot dommeren i kampen mot Aalesund tidligere i sommer. Veigar Pall Gunnarsson slapp straff tidligere i sommer etter at han hadde omtalt Vidar Riseth og dommeren som bestevenner,