Petter Northug (28) satte i går ny rekord på rulleskitesten til Meråker Skigymnas.

— Skigymnaset hadde testløp og der var Petter med, sier Northug-trener Stig Rune Kveen, som sto «ringside» da 28-åringen staket seg gjennom den 14,5 kilometer lange løypa.

Og skikongen gikk styggfort. Forrige gang Northug deltok i testløpet, var tilbake i september 2010. Da gjennomførte han rulleskiløypa på 30 minutter og 20 sekunder.

I går stoppet klokka på 29.38. Det er første gang noen kommer seg under 30-tallet. Sindre Bjørnestad Skar sto oppført med forrige rekorden på 30.16. Den nye rekorden er altså 38 sekunder bedre enn den gamle.

— Ikke noe rått løp

— Det viser at Petter er godt trent og forberedt, og at vi har gjort en bra jobb. Tiden var bra, men jeg mener det var en grei gjennomkjøring, ikke noe rått løp, sier Kveen.

- Han har mer å gå på?

Her er Stig Rune Kveen sammen med Petter Northug tidligere i år. Foto: Morten Antonsen

— Forhåpentligvis, ja. Han har trent bra, og han er der han bør og må være. Vi er mellom to høydesamlinger, og da er dette fine gjennomkjøringer før neste høydesamling, sier treneren.I fjor slet trønderen med sykdom i store deler av sesongoppkjøringen. Denne oppkjøringsperioden har gått nærmest knirkefritt. Northug viste også storform da han testet motbakkeferdighetene i «Ranheim til Topps». Skistjernen parkerte samtlige konkurrenter.

— Vi snakker om en Petter med en helt annen kropp og kapasitet enn i fjor, sier Kveen.

- Hva kan vi forvente av Petter Northug denne vintersesongen?

— Vi kan forvente Petter Northug som er godt forberedt til en ny sesong. Og vi kan forvente at han kjemper i verdenstoppen i rennene han stiller opp, slår treneren fast.

PS! VM i Falun - som er Petter Northugs store mål denne sesongen - starter 18. februar.