Denne sommeren vil tusenvis av nordmenn reise til Antalya i Tyrkia for å oppleve sol og strandhygge.

Nå investeres det imidlertid store summer for at byen skal bli kjent som mer enn bare et feriested.

Byens fotballag Antalyaspor har nemlig rykket opp til den tyrkiske eliteserien, og viser virkelig ambisjoner på overgangsmarkdet denne sommeren.

Samuel Eto'o og Ronaldinho var to viktige brikker i Barcelonas formidable angrepsrekke under trener Frank Rijkaard. Her klemmer de hverandre etter et Xavi Hernández-mål i en kamp mot Athletic Bilbao i februar 2007. Foto: AP

Nå er klubben nær å fullføre en spektakulær dobbelsignering av Samuel Eto'o og Ronaldinho, som herjet sammen for Barcelona for snaue ti år siden.Kameruneseren Eto'o har allerede vært på medisinsk test i klubben, og ifølge flere tyrkiske medier er han allerede enig med klubben, hvilket betyr at avtalen vil bli presentert innen få dager.

I tillegg vil Ronaldinho trolig dukke opp i Antalyaspor-drakt på en pressekonferanse om ikke lenge.

— Vi er enige

— Vi er enige med Ronaldinho om en avtale. Jeg forventer at vi kommer til å presentere ham innen to dager, sier klubbdirektør Gultekin Gencer til TRT Sport ifølge Ekstra Bladet.

Få spillere har satt sitt preg på europeisk klubbfotball på samme måte som Ronaldinho.

I 2005 fikk han gullballen etter et fremragende år i Barcelona-drakten. Etter at hans stjerne etter hvert falmet i den katalanske storklubben, har brasilianeren senere spilt for AC Milan, Flamengo og Atlético Mineiro, før han prøvde lykken i mexicanske Querétaro forrige sesong.

Nå er det etter all sannsynlighet tyrkiske fotballfans som får se brasilianerens blendende teknikk på nært hold.

Det kommer mer

Skal man tro klubbdirektør Gencer, vil klubben fortsette å vekke oppsikt med sine signeringer.

— I tillegg til Samuel Eto'o og Ronaldinho, kan jeg bekrefte at et til stort navn er på vei. Jeg kan imidlertid ikke si hvem. Når det er ordnet, kommer vi nok til å ha en fest, sier Gencer.

Selv om både Eto'o og Ronaldinho er over toppen, vil signeringen utvilsomt heve forventningene i kystbyen. Antalyaspor er imidlertid ikke en klubb med store tradisjoner i tyrkisk fotball. Klubben har aldri tidligere vunnet eliteserien.

Antalyaspor er heller ikke den eneste klubben som har midler til å investere tungt på overgangsmarkedet.

Galatasaray har hentet flere internasjonale stjerner de siste årene, deriblant nederlenderen Wesley Sneijder og ivorianeren Didier Drogba.

Erkerivalen Fenerbahce har også vist økonomiske muskler ved signeringer av portugisiske Bruno Alves, brasilianeren Diego og nigerianeren Emmanuel Emenike.

Forrige sesong vant Galatasaray sin 20. ligatittel.