NRK hadde en sak der Kristoffersen uttalte at han setter Aksel Lund Svindal over Aamodt siden han har flere seiere i verdenscupen.

– Sorry, Kjetil. Du har alltid vært mitt store forbilde, men Aksel er kanskje større enn deg, sier Kristoffersen til NRK.

I studio kommenterte Aamodt dette slik:

– Når vi gamlegutta sitter på lunsj nå snakker vi ikke om hva vi vant, men om alle de fine minnene vi hadde sammen på lag. Det burde Henrik tenke på.

Etter dagens niendeplass VM-storslalåmen skjønte ikke Kristoffersen helt hvorfor dette hadde dukket opp som diskusjon under dagens sending.

– Det kuleste og viktigste er å prestere jevnt hele tiden. I forhold til lagfølelse så er alpint en individuell idrett. Jeg vet ikke hvordan Marcel Hirscher føler det, han som har vunnet alt han har. Du kan høre med han, sier Kristoffersen til VG etter målgang fredag:

I studio satt også Atle Lie McGrath og Lucas Braathen, og de sa seg enig i at det å kjøre på lag og skape minner sammen er det kuleste.

Kristoffersen var oppgitt da han ble konfrontert med uttalelsene:

Jeg har det veldig fint og har godt forhold til de fleste på landslaget. Jeg skjønner ikke problemet til folk. De unggutta får ta det på sin kappe, sier Henrik Kristoffersen til VG.

McGrath mener imidlertid at han og Braathens kommentarer ikke var myntet på Kristoffersen.

Nei, det vil jeg ikke si. Kjetil kom med et utsagn vi var veldig enig i, uansett hvem det er rettet mot, sier McGrath til VG.

VG har ikke lyktes å få tak i Lucas Braathen for en ytterligere kommentar

– Kristoffersen har sikkert sine opplevelser. Det man ofte har gleden av er reisene, opplevelsene osv. sammen. Det er måten man skal tenke på i forhold til de andre på laget som er viktig, sier Aamodt til VG.

– Det er ofte de gode historiene man sitter igjen med til slutt, legger han til.

Henrik Kristoffersen har stått utenfor landslaget siden 2019 og har sitt helt eget opplegg med egne trenere og eget støtteapparat.

– Jeg var ute av laget med fatter'n ett år og det var ikke noe jeg satt pris på, men vi er alle forskjellige, sier Aamodt.

– Men det er mange som har kjørt alene og gjort det bra: Alberto Tomba, Marcel Hirscher, Marc Girardelli osv.

Kjetil André Aamodt vil ikke gi Kristoffersen noen anbefaling om å være med på landslaget for minnenes skyld.

Jeg vil ikke anbefale han noe, det må han finne ut av selv, sier Aamodt til VG.