Kristoffersen stilte til start i fredagens storslalåmrenn som regjerende verdensmester, men var etter første omgang helt nede på 15. plass, 2,32 bak ledende Alexis Pinturault.

Kristoffersen åpnet bra i finaleomgangen, men klarte ikke helt å holde farten oppe hele veien ned. Nordmannen kjørte seg likevel opp til en niendeplass, 2,53 bak den noe overraskende gullvinneren Mathieu Faivre.

– Jeg er skuffet over å være 2,50 bak. Jeg kjører ikke bra nok på ski på storslalåm. Da ryker det mye tid når det er tre forskjellige forhold, sier Kristoffersen til VG.

Kristoffersen har flere ganger denne sesongen gjort det klart at han har slitt med å finne det optimale utstyret, noe som igjen gjør at han drar med seg usikkerhet ut i løypa.

Storfavoritt Alexis Pinturault hadde tilsynelatende god kontroll på seieren før finaleomgangen, men kjørte ut tidlig og dermed var det altså landsmannen Faivre som vant.

– Det føles ikke ekte ut. Jeg er veldig stolt over hva jeg har fått til i dag. Det kommer til å ta tid før jeg skjønner hva som skjedde i dag, sier Faivre til VG og TV 2 etter målgang og forteller om lagkameraten:

– Alexis var uheldig. Sånn kan skje i alpint, men det var tøft for han i dag. Jeg er litt lei meg på han sine vegne, men jeg er også veldig glad for at jeg vant.

BOBLER: Mathieu Faivre drikker prosecco og feirer gullet sammen med sølvvinner Luca De Aliprandini (t.h) Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Hjemmehåpet Luca De Aliprandini tok en populær sølvmedalje i Cortina, mens Marco Schwarz ble nummer tre.

– Utrolig, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har vært så nære pallen så mange ganger. Jeg kom hit uten press siden jeg ikke var favoritt. Det er helt utrolig og veldig følelsesladet. Helt sykt, sier De Aliprandini til VG og TV 2.

– Jeg kjente på stemningen på vei ned. Det var ikke så mange i publikum, men jeg hørte de som var der, legger han til.

Pinturault står med det fremdeles uten et mesterskapsgull i storslalåm. Franskmannen har to VM-bronser og to OL-bronser i storslalåm tidligere i karrieren.

GULL OG SØLV: Mathieu Faivre og Luca De Aliprandini i målområdet etter at det ble klart at de hadde blitt nummer én og to. Foto: LEONHARD FOEGER / X00360

Foruten om slalåmrennet under OL i 2018, hvor Kristoffersen ledet etter første omgang, men kjørte ut i finaleomgangen, er det hans svakeste resultat i et internasjonalt mesterskap siden han ble nummer 13 i storslalåmrennet i Beaver Creek i 2015.

– Han (Kristoffersen) er nok heller ikke fornøyd. Han har en jobb å gjøre. Jeg har en jobb å gjøre. Det merkes at laget er tynt. Vi savner Aleksander (Aamodt Kilde), Lucas (Braathen) og Atle (Lie McGrath), sier Leif Kristian Nestvold-Haugen om de norske resultatene.

Nestvold-Haugen og Fabian Wilkens Solheim var begge blant de 30 beste etter første omgang. førstnevnte kjørte seg opp fra 24. til 16. plass i finaleomgangen, mens Wilkens Solheim kjørte ut.

– Jeg ble nok litt ivrig og ville virkelig satse. Det er VM og det som gjelder. Jeg prøvde og så ble jeg litt spiss på. Da måtte jeg redde meg inn og det ble en innerski, sier Wilkens Solheim til VG.

– Det er i hvert fall mer positivt i andre omgang. Det fungerte litt bedre, men det er fortsatt ting å jobbe med. Jeg går vekk med en litt positiv følelse, men dagen er ødelagt etter første omgang, sier Nestvold-Haugen.

– Det er ingen tvil om at det er utrolig krevende å psyke seg opp (etter en dårlig første omgang). Du prøver å finne noe magisk, men det var ikke mye av det i dag, sier 33-åringen.