Kind Bendiksen kom til Molde som Bosman-spiller fra nettopp TIL foran årets sesong, men så langt har det kun blitt 214 minutter fordelt på seks innhopp i eliteserien.

Som iTromsø skrev sist uke har både Thomas Kind Bendiksen og TIL bekreftet at de er i dialog om en mulig låneavtale ut sesongen, men fortsatt er klubbene ikke blitt enige.

— Vi er ikke i mål. Vi er i dialog med Molde, men vi er et stykke unna hverandre, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til iTromsø.

- Økonomi

Johansen bekrefter at det er på økonomi at klubbene sliter med å bli enige.

— Vi har ikke satt en frist, men vi håper at det løser seg, sier Johansen og legger til.

— Men det er en vei å gå.

Johansen ønsker ikke å kommentere dialogen de har hatt med spilleren selv.

— Det får Thomas svare på.

– Ja, jeg har vært i kontakt med TIL. Hva det eventuelt fører til blir bare spekulasjoner, men jeg har et kjempegodt forhold til klubben der jeg var i tre sesonger, det legger jeg ikke skjul på, sa Kind Bendiksen til iTromsø i sist uke.

Ekstern finansiering

Skulle TIL og Molde bli enige om et utlån for den 25 år gamle midtbanespilleren fra Harstad, vil «Gutan» likevel behøve ekstern finansiering for å få til en avtale.

— Vi har undersøkt om vi kan få hjel til en slik case hvis det blir aktuelt, sier Johansen uten å ville gå inn på hvem de har pratet med.

— Det er et komplisert bilde å gå igjennom på alle måter.

Likevel legger han ikke skjul på at Kind Bendiksen er ønsket tilbake til Alfheim.

— Det er det vi jobber for, sier sportssjefen.

iTromsø har ikke lykkes å komme i kontakt med Kind Bendiksen i dag.