— Det blir spennende å se hva Kolstad gjør for å ta oss. Jeg er sikker på at det blir en jevn kamp, og at det vil bikke de siste fem minuttene. Da kan alt skje, sier Steffen Stegavik til Adresseavisen.

Den tidligere Kolstad-spilleren er tilbake i norsk håndball etter ett år i rumenske Baia Mare. Denne høsten har playmakeren vært riktig så solid for Elverum i Mesterligaen, og onsdag er han tilbake i Trondheim for å møte gammelklubben Kolstad.

Der har han ikke tenkt å gi noe som helst ved dørene.

— Jeg skal ikke tape mot gamle lagkamerater. Det er en indre «drive» jeg har. Jeg har ikke mange tap mot tidligere klubber, bare med Drammen mot Elverum for åtte år siden. Ellers har jeg seiret, sier han.

— Det er litt spesielt, og jeg blir ekstra giret. Jeg skal i hvert fall ikke tape mot dem, for da får jeg høre det lenge etterpå.

Trenere i andre lagidretter får seg en aha-opplevelse når Marit Breivik coacher dem:

Nytt utrykk: «Ta en Kolstad»

Den egenskapen har han vist så sent som i høst. Elverum spilte uavgjort hjemme mot Baia Mare i Mesterligaen. I Romania endte det med norsk femmålsseier.

Likedan var det da han som Kolstad-spiller i førstedivisjon møtte Elverum i cupen. Etter en gyser av en håndballkamp kunne Stegavik og co reise tilbake til Trondheim med seier 31-30 og avansement.

— Den kampen har satt sine spor her i Elverum. Nå heter det at vi ikke skal «ta en Kolstad». Vi skal ikke tape mot svake lag.

Og la det ikke være tvil; selv om Elverum kun er ett poeng foran Kolstad på tabellen foran onsdagens kamp er hedmarkingene regnet som et klart sterkere lag.

— Det er nesten sånn at bare seier er godt nok for oss. Om Kolstad treffer maks, kan de ta oss. Hvis ikke skal vi vinne. Det blir ikke noen undervurdering av Kolstad, slik andre har gjort før i sesongen, sier Stegavik.

Og selv om han ikke vil beskylde spesifikke lag for å ha undervurdert det nyopprykkede laget synes han enkelte resultater har vært litt pussige.

— Når du ser hvor god Haslum er, så er det litt rart at de gikk på et tap mot Kolstad, sier han.

Overnatter i Trondheim

Sølvplasserte Haslum tapte med seks mål mot Kolstad i oktober. Også lag som Drammen, Runar og FyllingenBergen har fått pryl i løpet av sesongen.

Stegavik synes Kolstad har vært kloke etter at de gikk på to stygge nederlag i de to første kampene etter opprykket til eliteserien.

— De har spilt på det de kan vinne kamper på. Fortsetter de med det vil de ta flere poeng, sier han.

Det er i hvert fall helt klart at Elverum ikke har planer om å ta lett på kampen. Laget dro opp til Trondheim allerede tirsdag. Det vanlige er at man reiser på kampdagen.

— Der ser du hvor seriøst vi tar kampen. Nå overnatter vi i Trondheim, og det er bedre enn at vi har 5,5 timer i buss og så drar rett på kamp. Dette er viktig for oss. Vi vil være topp tre når sluttspillet starter, og da må vi vinne sånne kamper.