SAINT-ÉTIENNE (adressa.no): Kvelden Rosenborg har drømt om i hele år, er endelig her. RBK møter St. Etienne på bortebane i åpningskampen av Europaligaen og for første gang på lenge er det større press på motstanderen enn på trønderne.

Flere franske medier ser på Rosenborg som det svakeste laget i gruppa og mener det er perfekt for St. Etienne å møte de norske serielederne i åpningskampen. Det er trener Christophe Galtier uenig i og skryter av RBK.

— Det er ikke en fordel å spille mot Rosenborg i første kamp. De har enorm erfaring i Europa, er godt organiserte og er et godt offensivt lag, sier treneren.

— Ikke avgjørende

Forsvarsspiller og veteran Francois Clerc deler den samme oppfatningen. Han ser på Rosenborg som et veldig godt lag og mener de dominerer i Norge.

— Det er ikke en avgjørende kamp for oss, men hvis vi vinner har vi allerede fått en luke. Det er viktig for oss, sier Clerc.

St. Etienne var i Europaligaen i fjor, men da mislyktes de og kom på sisteplass i en gruppe som blant annet inneholdt finalisten Dnipro, som St. Etienne og Rosenborg møter i år også. Utrolig nok spilte de uavgjort i fem av seks mulige kamper.

Går for seier

— I fjor gikk det dårlig, men det er ikke snakk om revansje. Det er viktig å komme bra i gang, så vi kommer til å ta oppgaven seriøst, sier Clerc.

Galtier er klar på at laget hans kommer til å gå for tre poeng torsdag kveld.

— Målet vårt er seier. Det er viktig for oss å vinne denne kampen, sier han.

Ingebrigtsen frykter ingen

St. Etienne ligger på fjerdeplass i Ligue 1 etter fem spilte kamper. De har et lag bestående av spillere som nok ikke er veldig kjent for det norske publikummet, men noen unntak er det. Tidligere Tottenham-back Benoît Assou-Ekotto kom til klubben i år, Ole Gunnar Solskjærs tidligere Cardiff-elev Kevin Theophile-Catherine er en solid brikke i forsvaret og mellom stengene har de keeper Stephane Ruffier, som har tre landskamper for Frankrike.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen frykter imidlertid ikke noen av spillerne.

— Nei, det er ikke spillere jeg frykter mer enn andre. De er et jevnt lag med sterke og hurtige spillere. St. Etienne er veldig gode, men de har ingen store verdensstjerner som vi er redde for, sier Ingebrigtsen.