Rosenborg – Stavanger Oilers 2-4 (0-1, 1-2, 1-1):

TRONDHEIM (Aftenbladet): Stavanger Oilers gikk opp til 2-0 i kamper da fjorårets NM-vinnere slo Rosenborg 4-2 i Leangen Arena søndag kveld. Det skjedde imidlertid ikke på en overbevisende måte.

– Vi var for lite effektive, og hadde for høye ambisjoner i spillet av og til. Det ble litt mye fikse løsninger, og det ga unødvendige kontringer imot. Vi burde hatt en mer komfortabel reise i denne kampen, sier Christian Dahl-Andersen, som tydelig var mer fornøyd med seieren enn prestasjonen etter kampen mot Rosenborg.

Treneren så lysere på det.

– Jeg er fornøyd med seieren, og vi gjorde en grei jobb uten puck. Men med pucken gjorde vi mye rart, og vi pådro oss mange utvisninger. De fikk et tidlig mål i tredjeperioden, men vi beholdt roen og spilte stabilt selv om vi skapte litt lite. Vi levde farlig da vi fikk en utvisning på 3-2 i sluttminuttene, men gutta kjempet inn seieren, oppsummerer Oilers-trener Petter Thoresen overfor Aftenbladet.

Selv om Oilers hadde initiativet i den første perioden, tok det en stund før bortelaget fikk hull på byllen. Først i et powerplay fem minutter før periodeslutt klarte Kurt Davis å finne nettmaskene etter assist fra Dan Kissel og Christian Dahl Andersen.

Oilers ledet 3-1 etter to perioder

Oilers åpnet midtperioden lovende, og Martin Strandfeldt sendte gjestene opp i 2-0 fire minutter ut i perioden. Men da både Tommy Kristiansen og Henrik Solberg pådro seg utvisninger like etter hverandre midtveis i andre periode, fikk Rosenborg en gyllen mulighet til å komme tilbake i kampen.

I spill fem mot tre, tok Jamie Milam vare på muligheten. Etter en periode med mye trafikk foran Oilers-målet banket pucken i mål bak Ruben Smith.

Oilers brukte imidlertid ikke langt tid på å svare. Etter fine kombinasjoner mellom Dan Kissel og Jean-Michel Daoust ble pucken liggende foran kassen etter et skudd fra førstnevnte. Daoust var årvåken, og dyttet enkelt pucken i mål til 3-1. ## Scoret etter et halvt minutt

Rosenborg sjokkåpnet 3. periode. Bare tretti sekunder var gått da Joakim Erbe vant en dropp i Oilers’ sone, fosset fremover, og la pucken inn til en umarkert Niklas Unger Nilsen. Han fikk en enkel jobb med å sette inn 3-2. Dermed var Rosenborg nok en gang tilbake i kampen.

Etter Rosenborgs andre redusering, hadde begge lag sine sjanser til å score. Med to minutter og femti sekunder igjen på klokka pådro Dennis Sveum seg en tominutters utvisning. Dermed fikk hjemmelaget en god mulighet til å utligne i sluttminuttene. Rosenborg presset på, men Oilers klarte å rydde unna.

Det siste minuttet tok Rosenborg ut målvakten i et siste forsøk på å utligne – og det endte som det ofte gjør. Juha-Pekka Loikas benyttet en overgang, satte inn 4-2 i tomt bur, og punkterte kampen.

Joakim Hjelm, utleid fra Oilers, ble for øvrig kåret til hjemmelagets beste spiller.