Kvartfinale NM, 2. kamp: Rosenborg elite – Stavanger Oilers 2-4 (0-1, 1-2, 1-1):

TRONDHEIM (adressa.no): Nå har Stavanger to seire på rad der vinneren blir kåret etter best av sju kamper.

Vinner Oilers hjemme i Stavanger tirsdag og i Trondheim torsdag, er de regjerende mesterne i semifinalen.

Nullen sprakk i undertall

Hjemmelaget hang brukbart med i starten av kvartfinalen i Leangen ishall, men det var Stavanger som sto bak flest skuddforsøk de første ti minuttene.

Rosenborg yppet seg da Stavanger fikk én mann utvist halvveis i perioden, men utnyttet ikke overtallsspillet.

Da Ørjan Næss ble utvist med fem minutter igjen av perioden, scoret Stavanger med en gang.

Kurt Davis var sist på pucken.

Rosenborg avsluttet perioden i overtall uten å score.

– En bra periode av oss, oppsummerte Rosenborg-trener Hasse Hansson i pausen.

Skuddstatistikk 1. periode: 7-18

Reduserte i overtall

Etter ganske intense siste minutter i den første perioden, startet midtperioden åpnere.

Spillet bølget mellom de to målene. Da Martin Strandfeldt var alene med keeper Brady Hjelle etter drøye fem minutter, sto det likevel 0-2 i Leangen.

Like etter fikk Rosenborg prøve seg i kveldens tredje overtallsspill, uten å lykkes.

I spill fem mot tre, reduserte endelig hjemmelaget.

Jamie Milam scoret målet for de helsorte.

Besøket i paradis ble kort, etter at Jean-Michel Daoust økte til 3-1 for Oilers med fem minutter igjen av perioden.

– Det er forsatt alle muligheter her, mente Hasse Hansson i pausen.

Skuddstatistikk 2. periode: 14-15

Drømmeåpning på siste periode

Rosenborg fikk en perfekt start på den siste perioden.

Det var spilt i kun 37 sekunder da Niklas Unger Nilsen reduserte til 3-2. Da var det virkelig kamp igjen i Leangen ishall.

Nærmere kom ikke Rosenborg.

Heller ikke i overtall helt på slutten av kampen.

Da Rosenborg tok ut keeper Brady Hjelle med ett minutt igjen, økte Stavanger Oilers til 4-2. Skuddstatistikk 3. periode: 8-17