TRONDHEIM (adressa.no): VM-kongen Petter Northug ligger ikke på latsiden. Etter å ha gjort seg ferdig med konflikten med sin tidligere samarbeidspartner Nye Høyder, i en ni timer lang rettsmegling onsdag, spente han i dag på seg skiene i konkurranse igjen.

Slått i spurten

Temmelig uventet for arrangøren ankom den firedobbelte verdensmesteren fra Falun ST-cupfinalen lørdag, hvor skiathlon sto på programmet.

Northug vant seniorklassen, seks sekunder foran Byåsens Martin Riseth. Men i og med at det var fellesstart for senior— og de to eldste juniorklassene, kom ikke skiesset først i mål likevel. Petter Northug ble nemlig slått av sin yngste bror Even, som ble klokket inn på 32,11,1, tre tideler foran eldstebror.

BEST I FAMILIEN: Even Northug var sterkest i Selbu. Han slo storebror Petter med tre tideler. Foto: MORTEN ANTONSEN

Even Northug vant juniorkalssen foran Byåsens Johannes Høstflot Klæbo og Hommelviks Jan Thomas Jenssen.

Føler seg sterk

Northugs trener Stig Rune Kveen var ikke på plass i Selbu under løpet, men har hatt kontakt med Petter Northug i etterkant.

— Jeg fikk en melding fra ham, og han føler seg sterk og pigg. Jeg forsto det slik at han koste seg. Han liker å gå skirenn og konkurrere. Han gikk nok ikke i kjelleren i dag, sier Kveen til adressa.no.

VM-kongen skal konkurrere på ny søndag, da i Storlirennet i Meråker.

- Må trene spurt

Kveen sier dette om at lillebror var sterkest i Northug-familien i Selbu:

— Jeg så ikke oppløpet, men vil tro at Petter slakket av litt, slik jeg tolker ham. Men Even er veldig rask og nivået i juniorklassen i Sør-Trøndelag er veldig sterkt. Nå må vi trene på spurt, sier Kveen med et smil.

Leder Bjørn Fagervold i skiavdelingen i Selbu setter stor pris på at Northug møter opp på lokale skirenn.

Liker å delta lokalt

— Det er klart at det er artig og veldig trivelig. Han har jo slekt i Selbu også. Det var et kjempefint skirenn på Selbuskogen i dag. Det at Petter Northug kommer setter en fin spiss på konkurransen for alle utøverne.

Også Kveen synes det er positivt at skikongen velger å bruke tiden etter verdenscupsesongen på å møte grasrota.

— Det må være en opplevelse å gå sammen med en firedobbelt verdensmester. Han er veldig flink til å stille opp på lokale arrangement både på sommeren og vinteren, sier Northugs suksessrike trener.