TRONDHEIM (adressa.no): Etter flere timer med forhandlinger tok en av Petter Northugs to advokater, Marius Egeberg, seg tid til en kort prat med adressa.no under en pause i ettermiddag.

Klokken 13.30, fire og en halv time etter at rettsmeglingen ble innledet i dag tidlig, bekrefter han at skistjernen selv er på plass under meglingen i Sør-Trøndelag tingrett. Dette har vært et åpent spørsmål frem til nå.

Ankom tidlig

Nye Høyder-leder Lars Christian Engen ankom rettslokalet klokken 08.44 i dag tidlig, mens Northug ikke er observert. Hans advokat Ola Haugen kom til rettssalen noen minutter før meglingen startet klokken 09.00. Northug skal ha ankommet retten tidligere onsdag morgen.

Det er foreløpig uvisst om det er noen løsning i sikte, og det er også uklart hvor lenge meglingen vil vare

— Dommeren har sagt at han hadde andre ting å gjøre klokken halv seks, sier Egeberg med et smil.

— Blir dere sittende til da?

— Jeg tror ikke vi kommer til å holde på så lenge, sier Northug-advokaten.

Kan fortsette torsdag

Han legger til at det kan bli aktuelt å fortsette forhandlingene torsdag.

Bakgrunnen for konflikten er at Northug brøt ut av den treårige avtalen med Nye Høyder etter ett år, etter et krav fra hovedsponsoren Coop i fjor sommer. Nye Høyder svarte med å stevne skistjernen.

Selskapet krever opp mot to millioner kroner i erstatning fra Petter Northug. VM-kongen avfeier erstatningsansvar og har i stedet gått til motsøksmål mot sin tidligere samarbeidspartner. Han vil ha refundert det han mener han har betalt for mye til selskapet.

Krever millionbeløp

Påstanden fra hans advokat Ola Haugen er at Northug skal frifinnes og tilkjennes sakskostnadene i søksmålet fra Nye Høyder, mens Nye Høyder i motsøksmålet dømmes til å betale 29-åringen et beløp opp mot 1,4 millioner, samt saksomkostninger.

Nye Høyder bestrider motkravet og mener dokumentbeviser i saken viser at kostnadene som er fakturert Petter Northug fra Nye Høyder, er dokumenterte og rettmessige.

Northugs advokat Ola Haugen hevder det var sviktende oppfølging fra Nye Høyder som førte til at Coop til slutt krevde at samarbeidet mellom managementselskapet og Northug måtte avsluttes. Northug-advokaten trekker i sitt sluttinnlegg frem at Nye Høyder innlot seg på en diskusjon med Coop i mediene, noe som skal ha bidratt til å gjøre klimaet for samarbeid mellom Nye Høyder og Coop ulevelig.

Blir trolig utsatt

Manglende økonomisk styring fra Nye Høyder, med det resultat at skistjernen urettmessig er belastet selskapets kostnader, blir trukket frem når Northug-advokaten begrunner hvorfor Northug hadde rimelig grunn til å bryte avtalen.

Pressen har ikke tilgang til det som skjer under dagens megling. Kommer ikke partene til enighet i dag, blir det nytt oppgjør i retten med stortstilt medieoppbud.

I utgangspunktet var hovedforhandlingene berammet til 25. mars, onsdag i neste uke, men mye tyder på at dette blir utsatt. Det blir sannsynligvis avklart i dag.

Vi følger saken utover dagen.