Pittsburgh Penguins — New York Rangers 1-2 (1-3 sammenlagt)

Mats Zuccarello og New York Rangers er bare én seier unna avansement til kvartfinalen i årets NHL-sluttspill etter 2-1-seieren over Pittsburgh Penguins natt til torsdag.

Rangers slo Penguins 2-1 på bortebane for andre gang på like mange kamper denne uka. Zuccarello havnet ikke på scoringslisten denne gangen heller.

Det var hjemmelaget som var i slaget i første periode. Patric Hornqvist åpnet scoringsballet og sikret kampens første nettkjenning etter bare to minutters spill. Ben Lovejoy og Paul Martin fikk notert hver sin målgivende pasning.

Først 17 minutter ut i andre periode var det Rangers' tur. Derick Brassard sto for utligningen etter forarbeid av Rick Nash og Ryan McDonagh. Flere mål kom det ikke i full tid. Dermed måtte det forlengning til for å avgjøre kampen.

Hayes avgjorde

Der avgjorde Kevin Hayes for Rangers etter bare tre minutters spill. Unggutten satte pucken i nettet etter at Pittsburgh-keeper Marc-Andre Fleury hadde kommet ut av posisjon etter et sammenstøt mellom flere spillere.

– Det målet kommer jeg definitivt til å huske, sa Hayes tilklubbens nettsideretter at de verste jubelscenene hadde lagt seg.

– Mine to rekkekamerater jobbet hardt for å få pucken inn mot mål, og jeg hadde bare flaks at den havnet akkurat på kølla mi, tilføyde matchvinneren.

Veteranen Martin St. Louis fikk notert målgivende pasning på den avgjørende scoringen.

– Vi er ett skritt nærmere, men alt handler om å få den fjerde seieren. Serien spilles ikke til tre. Ingenting er oppnådd ennå, sa han etter kampen.

Stor Lundqvist

Rangers-keeper Henrik Lundqvist noterte 22 redninger og holdt gjestene inne i kampen da Pittsburgh styrte begivenhetene i første periode.

– Han var helt fantastisk. I starten ga vi han ikke mye hjelp, men han berget oss. Det er sånt bare han gjør, sa matchvinner Hayes.

Mats Zuccarello ble registrert med ett skudd på mål, og nordmannen fikk boltre seg på isen i nesten 18 minutter.

Kampen i Pittsburgh natt til torsdag var den fjerde lagene imellom. Kamp nummer fem spilles natt til lørdag på Rangers' hjemmeis i Madison Square Garden.

I øyeblikket står 3-1 sammenlagt i kamper til Rangers. Dermed kan Zuccarello og lagkameratene avgjøre kampen om kvartfinalebilletten ved neste korsvei. (©NTB)