Geir André Herrem hadde stanget Åsane i ledelsen etter 20 minutter, og hadde et bra grep om kampen. Men fem minutter senere åpnet det seg plutselig helt i de oransjes bakre rekker, og Haugesund-spiss Torbjørn Agdestein var på vei gjennom.

Åsanes innleide midtstopper fra Brann, Fredrik Pallesen Knudsen, kom stormende inn fra siden og satte inn en takling. Han traff ikke ballen, men mannen. Dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket og tok opp det røde kortet. På mindre enn ett sekund var Åsanes sjanser blitt veldig mye mindre.

— Lærer av det

— Jeg føler meg som en syndebukk, selvfølgelig. Jeg var borti ham med kneet. Selv om jeg syntes det var litt strengt med rødt kort, kan nok ikke dommeren gjøre noe annet så lenge jeg tar ham som bakerste mann. Idet jeg skulle takle ham, fikk ballen en lei sprett. Da var jeg solgt, sier Knudsen.

Haugesund scoret sikkert på straffen, og fire minutter senere gikk de opp i ledelsen. Da de i tillegg scoret 3–1 like før pause, skjønte alle på Myrdal at dette kom til å ende med komfortabelt avansement for eliteserielaget. Åsane-trener Kjetil Knutsen tok det med fatning.

— Vi har mange unge spillere, og slike ting er en del av utviklingen. Fredrik lærer helt sikkert av dette, og vi hogger ikke hodet av noen. Han er mentalt sterk, sier Knutsen om straffesituasjonen.

Tett program

— Vi får ta med oss de første 20 minuttene. Dessverre ble det ikke en sånn cupkamp som vi håpet. Mot et eliteserielag trenger vi å være elleve mot elleve, selv om vi kan rive oss i håret over måten Haugesund laget de tre første målene sine på, sier Knutsen.

Geir André Herrem sendte Åsane i ledelsen mot Haugesund, men etter det gikk det nedover. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Selv om Åsane nå er ute av cupen, kommer kampene mer enn tett nok i serien. Laget har som kjent mange travle studenter i spillerstallen, og i fjor var poengfangsten svært mager i mai.— I fjor hadde vi null spillere med erfaring fra 1. divisjon. Nå tror jeg erfaringen hjelper både spillerne og trenerteamet, sier Knutsen, som tidligere har fortalt at laget skal trene mindre enn i tilsvarende periode i fjor.

Søndag venter Sandnes Ulf borte – uten en suspendert Fredrik Pallesen Knutsen. Så møter Åsane Ull/Kisa hjemme torsdag om en uke og Sandefjord borte mandag 16. mai.

Kampfakta

Åsane – Haugesund 1–4 (1–3)

Myrdal gress

Tilskuere: 368. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Senai Hagos, Åsane.

Rødt kort: Fredrik Pallesen Knudsen, Åsane (24.)

Mål: 1–0 Geir André Herrem (20.), 1–1 Filip Kiss (25.), 1–2 Kwame Amponsah Karikari (29.), 1–3 Torbjørn Agdestein (42.), 1–4 Karikari (49.)

Åsane (4-4-2): Eirik Østgaard – Roni Peiponen (Sindre Austevoll fra 46:), Fredrik Pallesen Knudsen, Eirik Wollen Steen, Martin Ueland–Senai Hagos, Vegard Leikvoll Moberg, Stian Nygard, Joachim Soltvedt–Kristoffer Nesse Stephensen (Niklas Lerpold fra 59.), Geir André Herrem (Joakim Hammersland fra 68.)