TOBLACH (Aftenposten.no): — Jeg forventer ingenting, svarte Johnsrud Sundby på spørsmål om han forventet at Petter Northug ville være med å dra for å holde Dario Cologna og flokken lenger bak på god avstand.

Fire mann skiller seg ut før Tour de Skis lengste etappe her i Toblach torsdag: Northug og Sundby går ut nesten likt, noen sekunder bak følger russeren Jevgenij Belov, og noen sekunder bak der igjen jager svenske Calle Halfvarsson.

— Jeg skal forsøke å henge med så mye som mulig, sa Northug.

— Vi er fire mann som er relativt likt. Jeg kan bare forestille meg at vi fire tjener på å holde de andre på så stor avstand som mulig, sier Johnsrud Sundby.

Ikke mulighet alene

Mange tror at Røa-løperen vil dra mest i løpet av den 25 kilometer lange jaktstarten i fristil. Det er ikke Johnsrud Sundby like sikker på.

— Nei, den som er sterkest gjør det. Jeg er ihvertfall ikke redd for å gjøre en jobb hvis det kreves. Og jeg er helt sikker på at vi kommer til å ha en fin dynamikk i gruppa. Helt alene har ikke jeg sjanse til å holde unna for kobbelet som kommer bak. Jeg er helt sikker på at russeren og Calle også ønsker å holde andre unna.

Han ble nummer tre på den klassiske 10-kilometeren. Og i møtet med de norske mediene etter den internasjonale pressekonferansen var det mye fokus på samarbeidet mellom de to nordmennene på neste etappe.

— Ikke så mye å prate om

Sundby svarte slik på spørsmålet om han kom til å prate mye med Northug i forkant.

— Det sier seg selv, det er ikke vanskelig, det er ikke så mye å prate om, svarte Sundby og fortsatte:

— Jeg tror begge er innforstått med at skal du vinne Tour de Ski, så må holde de andre bak oss. Det kommer to løp til etter i morgen og hvis vi har et bra forsprang på de andre, og da tenker jeg spesielt på Dario Cologna, så tror jeg det er noe vi begge tjener på.

- Forventer du at Northug drar?

— Jeg forventer ingenting. Jeg er forberedt på å gjøre den jobben som må til. Og jeg går med løpere som tenker mye det samme.

Johnsrud Sundby vant Tour de Ski i fjor og i manges øyne er han favoritt til å vinne i år også.

— Jeg tror vi er fire mann som må dele favorittstempelet. Men ettersom jeg vant i fjor og er på stignde formkurve så er jeg en av dem.

- Er du den store store favortten?

— Det er alltid veldig behagelig å peke på andre enn seg selv som den store favorittem.

Svenske Calle Halfvarsson sa etter rennet at han trenger et forsprang til Johnsrud Sundby før den siste bakken, ettersom han selv ikke er en like god klatrer.

— Jeg skjønner ikke hvorfor han sier det. Vi har sjelden gått mot hverandre i den bakken. De som er i god form, de som har en god dag, går bra i den bakken. Det er vanskelig å si hvordan det styrkeforholdet blir på søndag. Men det finner vi kanskje ut av.