TRONDHEIM (adressa.no): Eldar Rønning har slitt tungt i årets sesong. Heller ikke verdenscupavslutningen i Holmenkollen ble en opptur.

Han brøt femmila på lørdag. Dermed føyde den seg inn i rekken av nedturer. 32-åringen har aldri klart å komme opp på gammelt nivå denne sesongen og ble også vraket til VM.

Vil kopiere 2011

Landslagsplassen står i fare, men uansett har ikke Rønning tenkt å gi seg.

– Jeg hadde en veldig dårlig sesong også i 2010. Snuoperasjonen jeg gjennomførte da, i forkant av Oslo-VM, er veldig motiverende.

Mannen med fire stafettgull fra VM på merittlista har bestemt seg for at han vil satse på verdenscupen også neste år. Det langsiktige målet er OL i 2018.

På familiens premisser

– Jeg ønsker å være på landslaget hvis jeg blir tatt ut, men heldigvis finnes det også muligheter til å satse utenfor. Jeg er så heldig at jeg bor i Trondheim, sammen med verdens beste skiløpere. Å trene er gratis, så det er ikke noe problem.

Saken er grundig diskutert på hjemmebane.

– Det er avklart. Jeg skal satse på våre premisser, noe som betyr at jeg vil være mer hjemme og trene mer i Norge og Trøndelag enn tidligere.

Avslutter på Svalbard

Etter skuffelsen i Holmenkollen var Rønning usikker på om han vil stille til start i helgas Birkebeinerrenn. Den opprinnelige planen var både å delta der og under NMs andre del i Harstad i neste uke.

Deretter venter Hattrennet i Hattfjelldalen og til slutt 42 kilometer blant isbjørner under Svalbard Skimaraton i slutten av april. Det spesielle løpet har bevæpnede isbjørnvakter rundt i løypa.

– Før VM i Oslo i 2011 tok jeg veldig tak selv og fant ut hva som var best for meg. Det fungerte kjempebra. Jeg har allerede begynt å tenke ut en plan for neste sesong. Jeg er veldig motivert, fastslår Rønning.