Han er blitt vant til et liv i medienes søkelys, men Alexander Stöckl vil verne om familiens rett til privatliv.

Hopptreneren ble pappa i slutten av mars. Interessen rundt familieforøkelsen var og er fortsatt stor.

— Nei, det får ingen. Hun skal skjermes. Jeg er ikke interessert i å gjøre det. Privat er privat. Det blir ingen reportasjer hjemme hos meg med familien , sier suksesstreneren til NTB om vi får se han «brette ut familielivet» i mediene.

Østerrikeren vil imidlertid ikke forsøke å hindre pressen fra å ta bilder av ham og datteren i det offentlige rom.

— At jeg blir avbildet i en offentlig setting med barn, er ikke noe problem. Men jeg vil ikke ha reportasje hjemme med bilder av datteren før hun vet hva det er. Du klarer uansett ikke unngå at folk tar bilder av oss når vi er utenfor husets vegger, sier Stöckl.

Det ble en hektisk avslutning på hoppsesongen. Han rakk knapt hjem fra de siste rennene i Planica før han ble pappa for første gang.

— Ting begynte å skje dagen etter at jeg kom hjem. Jeg har fått en ny sjef, humrer den stolte pappaen.

— Det er spesielt. Det nytter ikke å høre på hva andre sier. For dette er noe du må oppleve selv. Det kan ikke beskrives. Du får litt andre tanker om livet når du faktisk ser hvordan det blir til og begynner, sier Stöckl.

Internasjonalt navn

Han og samboer Ina Bergmann fikk datteren Isabell 24. mars. Paret valgte et navn som lett lar seg bruke i den store verden.

— Det er ikke direkte østerriksk. Vi er blitt internasjonale og har bodd noen år i Norge, mens mammaen min er fra England. Det er viktig at navnet kan uttales internasjonalt, og dessuten så synes vi det er et veldig fint navn, sier den nybakte pappaen.

- Og om ti år er du kanskje russisk landslagssjef?

— Jeg tror Isabell fungerer i Russland også, humrer pappa Stöckl.

Han lover å ha fullt fokus på jobben som landslagssjef, selv om det er blitt en helt ny hverdag hjemme i leiligheten på Bjølsen.

— Jeg klarer fortsatt å tenke på hopp. Jeg elsker det jeg gjør. Forskjellen er vel at fokuset endrer seg når jeg ikke driver med hopp. Jeg drar ikke lenger hjem og ser på TV for å la tiden gå. Du har fullt opp med ansvar og ønsker å gi noe videre, forteller landslagssjefen.

— Når det er hopp, er det hopp. Når jeg ikke er landslagssjef, er jeg pappa, sier Stöckl.

Bleieskiftarbeider

- Hva med nattesøvnen?

— Jeg sover i alle mulige stillinger og til alle mulige tidspunkter. Det er ikke noe problem. I den fasen som er nå, etter fødselen, driver Ina med amming. Da har jeg ingen oppgaver om natta. Da kan jeg sove, og så får jeg fikse ting resten av dagen - som å stå opp litt tidlig og lage frokost, sier 42-åringen.

- Og nå er du bleieskiftarbeider?

— Ja, jeg hopper ikke over bleieskiftjobben. Så lenge barnet bare får morsmelk, lukter det ikke av bæsjen engang. Det kommer vel senere. Da blir det nok en større utfordring. Det går helt fint, ler Stöckl.

- Blir du en streng far?

— Nei, jeg tror ikke jeg blir en streng far. Jeg har alltid vært kritisk til foreldre som tar trenerrollen for egne barn. Det er to roller som er vanskelig både å skille og kombinere. Bare noen få får til det. Idrettslig framgang kan gå utover far og barn, og derfor er det helt feil, men jeg skal motivere til aktivitet så lenge som mulig.

(©NTB)