Ståle Solbakken ledet sitt FC København til en imponerende seier mot Club Brugge i Champions League tirsdag.

Det danske hovedstadslaget ga seg ikke før det sto 4-0, og noterte seg blant annet en drømmescoring signert Thomas Delaney.

I dag hylles Ståle Solbakken i Danmark.

Toppkarakter på børsen

Avisen BT gir hele laget gode karakterer på børsen. Men Ståle Solbakken er en av to som scorer aller høyeste karakter på skalaen.

SLIK GIKK DET I FORRIGE KAMP:

Ståle Solbakken og FC København knuste Club Brugge i Champions League tirsdag. Foto: NTB Scanpix

"Han sa på forhånd at FCK var favoritter, og stilte med et lag som levde opp til forventningene. De nøytraliserte motstanderen og vant overlegent," skriver avisen.Ekstra Bladet påpeker at FCK gikk på et sviende nederlag mot nettopp Club Brugge i 2014, en kamp som endte 0-4. På børsen får han terningkast fem.

"Hans forsøk på å skape noe kreativt via Falk og Verbic i startoppstillingen slo ikke helt til. Hadde tydeligvis tålmodighet, og det viste seg å lønne seg," skriver avisen.

Også Jyllands-Posten belønner treneren med en tolver på børsen, og kaller kampen "et mesterstykke".

— Hvor lenge blir han?

Det er bare et døgn siden Ekstra Bladet publiserte en kommentar med tittelen «Hvor lenge bliver Ståle? Mr. Perfect».

Solbakken har også vært trener i Köln og Wolverhampton, der det ikke gikk helt som ønsket. Men med den danske hovedstadsklubben har nordmannen utrettet store ting, noe som ikke går ubemerket hen.

Sportsredaktør i Jyllands-Posten, Troels Henriksen, mener at Solbakken er den største treneren i Danmark noensinne.

«Noen vil si at Ståle Solbakken har fått resultater fordi han er trener for FC København, og det er riktig at Danmarks rikeste klubb har gitt ham forutsetninger som andre ikke har. Men det var et kunststykke at han, fra 2005 til 2011, utviklet et FC København fra å floppe i Europa til å være motoren som drev dansk klubbfotball til sin beste rangering i Europa noensinne» skrev Henriksen ien kommentar tidligere denne måneden.