Ståle Solbakken kunne juble for en stor Champions League-kveld hjemme i København.

Et selvmål og to drømmetreff signert Thomas Delaney og Federico Santander, samt et overtidsmål av Mathias Jørgensen,sørget for at Club Brugge måtte reise hjem med et ydmykende 4-0-tap.

Volleyskuddet på halvspretten signert Delaney er ett av de beste i Champions League til nå. På sidelinjen både jublet og lo Solbakken.

— Jeg har trent Delaney i 10 år og jeg har ikke sett han være i nærheten av noe sånn, hverken på trening eller i kamp, sa Solbakken i et intervju med Viasat 4. ## Fikk forbud mot langskudd

Nordmannen har gitt midtbanestjernen beskjed om ikke å skyte fra distanse.

— Den regelen gjelder fortsatt, fastslo Solbakken i intervjuet.

— Ståle ga meg beskjed sist gang, da jeg skjøt fra distanse. Jeg vet ikke helt om jeg trodde på det selv, sa Delaney og konstaterte:

— Jeg tviler på om jeg kommer til å score et slik mål igien.

Med seieren er København oppe i fire poeng på to kamper i Champions League-gruppe G. Og dermed vokser håpet om at nordmannen kan lede danskene til avansement til åttendedelsfinalen når fire kamper gjenstår av gruppespillet.

20.000 i Parken

Solbakkens menn spilte 1-1 borte mot Porto i den første gruppespillkampen. Et meget sterkt mot gruppefavoritten, og det ga naturlig nok store forhåpninger for de 20.000 fremmøtte i Parken tirsdag kveld.

En seier mot Club Brugge og det danske hovedstadslaget ville ha et praktfullt utgangspunkt før de siste fire kampene.

JUBELGUTTER: Thomas Delaney (i midten) og FC København banket Club Brugge 4-0 på hjemmebane. Foto: JENS DRESLING, AP/NTB SCANPIX

FCK var litt bedre i enn belgierne i første omgang. Men det ble litt smått, FCK spilte på det trygge, de var ikke helhjertede nok i de kontringsmulighetene som kom.Men danskene var likevel litt bedre i de første 45. Og de hadde de største sjansene.

København hadde tre sjanser på rappen i minuttene før pause.

Et frispark fra Peter Ankersen ble slått til hjørnespark av keeper Ludovic Butelle.

Så fulgte to farlige hjørnespark-varianter. Men ingen av dem endte i mål.

Lagene gikk til pause med null mål. Og Solbakkens FCK hadde mest grunn til å være misfornøyd med det.

LEICESTER VANT:

Uforståelig selvmål

Men seks minutter ut i den andre omgangen kom scoringen. Peter Ankersen slo inn fra høyre. Brugge-stopper Stefano Denswil var helt upresset, det var ingen FCK-spillere i nærheten av ham, men likevel klarte han å sette ballen i eget mål. 1-0 til København og på sidelinjen spratt en dresskledd Solbakken til værs.

1-0 burde vært 2-0 minutter senere. Santander var først på ballen med hodet etter et innlegg fra Ankersen, men Denswils sko traff Santander i ansiktet, og det ble dømt straffe. Men straffen fra Ludwig Augustsson var svakt og keeper reddet.

Etter 64 minutter satt den imidlertid! FCK-stjernen Thomas Delaney fikk drømmetreff fra 25 meter. Med venstrefoten, på halvspretten, dunket han ballen klint i krysset. Vakrere er det knapt mulig å få det. Solbakken både lo og jublet på sidelinjen.

Men det var ikke slutt på moroa. FCK herjet med belgierne og denne gangen var det Santander som scoret med et herlig volleyskudd med venstrefoten.

På overtid fastsatte Mathias Jørgensen sluttresultatet til 4-0.