Det var under mandagens 3.runde-double mellom Jonny Marray/Adil Shamasin og Pablo Cuevas/Marcel Granollers for menn at krangelen oppsto.

Britiske Marray og canaderen Shamasin var på vei mot seier 9-8 i femte og siste sett mot det uruguyanske paret da Cuevas — etter nesten fire timers spill - måtte gjøre sitt fornødende.

- Nektet å spille

Det fikk han ikke lov til.

— Jeg syns ikke dommerne hadde kontroll på kampen. Hun (dommer Aurelie Tourte) handlet ikke rett, sier konkurrenten Marray til Telegraph.

— Hun forsøkte å få de til å spille videre, men de ville ikke. Det var ikke ideelt og de var åpenbart veldig sinte. De nektet å spille videre, fortsetter han.

Ifølge Telegraph er dette en av de mest bisarre hendelsene i Wimbledons 130 år lange historie. For da Cuevas ble nektet tissepause, truet 30-åringen med å tisse i en tom bøtte ved banen. Det falt ikke i spesielt god jord hos den kvinnelige dommeren.

Les mer:

Les mer:

Straffet igjen

Tourte ga paret straff da hun mente trusselen var dårlig sportsånd. Da paret like etter fikk en ny straff for å slå ballen ut av banen, rant det fullstendig over for Cuevas og Granollers, som regelrett nektet å fortsette kampen. Protesten varte i ti minutter, før de fortsatte kampen.

— Jeg måtte faktisk på do i ventetiden, erkjenner motstanderen Shamasin ironisk.

Les mer:

Et vitne skal ha påstått at Cuevas senere urinerte i skjul under et håndkle, men det ryktet ble offisielt avkreftet mandag kveld.

Fikk støtte fra konkurrenten

Cuevas og Granollers fortsatte kampen etterhvert og tapte til slutt 6-3 4-6 6-4 3-6 14-12. Marray støttet uansett det uruguayanske paret og mente Cuevas burde fått lov til å gå.

— Vi var langt uti femte sett og jeg kjente selv at jeg måtte gå. Han burde fått lov, men jeg vet ikke hvordan reglene er, forteller mannen som var med å vinne dobbeltturneringen i 2012.