STAVANGER (Aftenbladet): Viking-spillerne starter sesongoppkjøringen 5. januar. Da kommer spillerne tilbake fra ferie og de første ukene skal brukes til å trene mye grunntrening som styrke og kondisjon.

Den første treningskampen spilles fredag 29. januar mot Vidar i Randaberg Arena.

Fredag 5. februar reiser Viking til Kristiansand for å spille mot Start, mens Bryne er motstander i Randaberg Arena onsdag 10. februar.

Fire dager senere, søndag 14. februar spiller Viking mot Haugesund.

Sett denne? Maktkampen i norsk fotball: Storklubbene vil kaste ut de små.

Til Marbella

22. februar setter Viking-troppen kursen mot sydligere breddegrader. Mens de fleste toppklubbene i eliteserien skal på to treningsleirer i løpet av vinteren, nøyer Viking seg med én tur. I motsetning til tidligere år blir det ingen La Manga-tur i år. Klubbene i eliteserien får deler av oppholdet i La Manga dekket av NTF, men fra neste år av kan klubbene bruke disse pengene til å reise andre plasser. Viking har valgt Marbella som destinasjon.

Viking fikk ikke spilleren de ønsket seg. Derfor vraket stortalentet Viking.

— Jeg synes opplegget ser veldig bra ut. Helst skulle jeg reist på to treningsleirer, noe flere av de andre lagene gjør, men denne løsningen her kan fungere veldig bra. Vi er heldige som har Vikinghallen og Randaberg Arena og jeg tror vi skal få trent veldig godt de første fire ukene, sier Jonevret til Aftenbladet.

- Greit i slippe La Manga?

— Ja, det er det. Hadde vi reist på to treningsleirer kunne jeg godt reist en uke til La Manga for å spille noen kamper, men siden vi kun skal på en treningsleir blir det greit å reise en annen plass, sier han.

Ny spillere er på vei inn i Viking. - Endelig, skriver HP.

Der skal de være i 12 dager og spille to treningskamper, men motstanderlag er foreløpig ikke avklart. Begge treningskampene skal spilles den første uken av oppholdet. Flere toppklubber er på treningsleir i Marbella-området, blant andre russiske Spartak Moskva og ukrainske Dnipro. Også Stabæk, Vålerenga og Rosenborg kommer i perioder til å være i Marbella-området samtidig som Viking.

— Sesongoppkjøringer er tre uker kortere i år og det gjør det hele litt annerledes. I Spania har vi ikke bestemt hvem vi skal møte, men det kommer til å bli bra motstand, sier Jonevret.

Spissfloppen er på vei vekk fra Viking.

RBK i generalprøven

Viking reiser hjem fra Spania 5. mars. Dagen etter er det den tradisjonelle generalprøven mot Rosenborg på Viking stadion.

Terminlisten for 2016-sesongen skal etter planen være klar før jul og første serierunde spilles helgen 12. mars.

Viking skal også spille en treningskamp mot Sandnes Ulf under landslagsoppholdet i slutten av mars. Da har Viking allerede spilt to seriekamper, men kampen blir Sandnes Ulfs siste test før 1. divisjonssesongen starter.

Kampen spilles på Sandnes stadion 2. påskedag 28. mars.