Roy-Helge Larsen ble tidligere i april ansatt som trener for regionlaget Team Nord-Norge, et lag som styres av skiforbundet, samt de tre kretsene i landsdelen.

Han har nå så godt som alle løperne klare.

Ni løpere — Eivind Krane Heimdal, Bjørn Vidar Suhr, Rolf Einar Jensen, Håkon Mikalsen, Martin Mikkelsen, Audun Erikstad, Eirik Solvang, Anna Svendsen og Lovise Heimdal - er 100 prosent klare for laget som offisielt trolig presenteres i løpet av denne uka.

Et spørsmål gjenstår like fullt.

— Emilie Kristoffersen har bodd på Lillehammer i mange år, men vurderer nå å flytte til Alta. Hun har fått tilbud fra region Innlandet, men vurderer å bli boende i Alta til i september. Da må hun ta et valg på hvilket lag hun skal tilhøre. Vi håper selvsagt hun velger oss fordi hun vil bli en tredje jente inn i laget i tillegg til Anna og Lovise, sier Larsen til iTromsø.

For etter at Silje Theodorsen som ventet ble klar for rekruttlandslaget i forrige uke må nye kvinnelige løpere inn på regionlaget.

— For jentene som nå er klare for laget blir de kjempeglade om det kommer en jente til inn. Silje kommer også til å trene med oss selv om hun er på landslaget, og dermed bygger vi et godt miljø også for de beste jentene i landsdelen, sier Larsen.

Legger opp

Av herreløperne fra sist sesong forsvinner Snorri Einarsson og Morten Harjo Pettersen ut. Einarsson er klar for langløpslaget Team Santander. Med Harjo Pettersen er historien en annen.

— Morten har valgt å legge opp. Han er 28 år og ferdig med utdannelsen til jul, forteller Larsen.

Nykommerne Audun Erikstad og Eirik Solvang er begge bosatt i Alta og vil blant annet få trenerhjelp av Tor Oskar Thomassen.

Roy-Helge Larsen har så godt som alle løperne klare. Foto: Tom Benjaminsen

— Audun Erikstad er første års sesnior og med de resultatene han har hatt i vinter er han meget spennende. Eirik Solvang er 23 år og en ung løper som har gjort det godt i sprint. Han viste blant annet klasse i et skandinavisk cup-renn der han ble nummer åtte og slo flere av verdens beste, sier Larsen. Trass i en utfordrende sesong får både Eivind Krane Heimdal og Bjørn Vidar Suhr fornyet tillit.

— Eivind var første års senior og slet mye med sykdom denne sesongen. Bjørn Vidar gikk veldig godt i et par turrenn på slutten av sesongen. Vi har tro på dem også videre.

Ulvang-hjelp

Samlingsplanen er lagt for de neste månedene og det nye laget samles for første gang 7. mai i Tromsø.

— I oktober skal vi til Ramsau på høydesamling. Der blir vi ni dager og bor på 1800 meter. Knut Nystad (herrelandslagstrener) bor der nede og skal hjelpe oss.

Fra sin karriere som aktiv har også Larsen et bekjentskap de fleste i Norge kjenner navnet på.

— Vegard Ulvang hadde lyst å være med på en samling, og i september skal vi til Kirkenes. Da håper jeg vi får til å ha han med. Vegard kan vise oss flotte områder å trene barmark i. Områder der han selv la grunnlaget for å bli olympisk mester. Den erfaringen skal ikke undervurderes, sier Larsen.