DIREKTE 18: SARPSBORG-TROMSØ.

TIL ligger på kvalikplass som nummer 14 på tabellen foran bortekampen mot Sarpsborg. Laget som er to poeng bak på direkte nedrykk, Stabæk, har Start igjen i siste hjemmekamp. I verste fall vil TIL være avhengig av seier i egen kamp mot Odd og Start-poeng mot bæringene i siste serierunde for å berge plassen – et realt halmstrå med andre ord. I beste fall taper alle lagene rundt TIL på tabellen, og Gutan kan ta et langt steg mot sikker plass. med tre poeng.

LES OGSÅ:

Tabellen per i dag:

11. VIF 34 poeng 38–38

12. LSK 30 poeng 43–49

13. Bodø/Glimt 30 poeng 35–41

14. TIL 30 poeng 31–43

15. Stabæk 28 poeng 32–39

16. Start 16 poeng 22–54

Her er derfor scenarioene for TIL med seks poeng igjen å spille om:

  • TIL tar 0 poeng til

Det betyr maksimalt kvalikplass for TIL. Dersom Stabæk tar to poeng eller mer fra sine to siste kamper mot Molde borte og Start hjemme rykker TIL direkte ned.

  • TIL tar 1 poeng til

Dette betyr direkte nedrykk dersom Stabæk tar minst 3 poeng på sine to resterende kamper, samt at Glimt og Lillestrøm får med seg ett poeng i sine to avsluttende kamper.

Innfrir to av tre lag disse moderate poengkravene, betyr det kvalik for TIL. Mislykkes to av tre av rivalene totalt i innspurten, havner TIL på sikker plass med 31 poeng.

  • TIL tar 2 poeng til

Stabæk må nå ha en seier og en uavgjort på sine to resterende for å passere TIL. Glimt og LSK må ha minst to poeng hver for å holde TIL bak seg, og i Glimts tilfelle betyr det at de enten må slå Viking – eller knipe poeng både der og i den meget tøffe bortekampen mot Rosenborg. LSK har Vålerenga borte og Molde hjemme.

  • TIL tar 3 poeng til

I dette tilfellet må Stabæk vinne begge kampene for å passere TIL. Glimt og Lillestrøm må vinne hver sin kamp i innspurten for å holde TIL bak seg fordi de to klubbene har langt bedre målforskjell enn Gutan.

  • TIL tar 4 poeng til

Vinner Stabæk begge sine kamper går de forbi TIL på målforskjell. Glimt og LSK må også samle fire poeng for å havne foran TIL. VIF er per i dag på 34 poeng, og kan med tap i begge resterende blande seg inn her, men har god målforskjell.

  • TIL tar 6 poeng til

Unngår garantert direkte nedrykk siden Stabæk maks kan få 34 poeng. LSK og Glimt må vinne begge sine kamper, samt at VIF må ta minst to poeng for at TIL skal havne på kvalikplass.