Guardiola fikk revansje: - Vi har slått verdens beste fotballag

I første oppgjør ble det stortap. Denne gangen imponerte Manchester City med fotballeksjon.

Manchester City — Barcelona 3-1:

Da de to fotballgigantene møttes på spansk jord for noen få uker siden, endte det stygt for de tilreisende fra England. Manchester City og Barcelonas tidligere manager Pep Guardiola røk på et ydmykende tap i Katalonia.

I dag, derimot, øynet Guardiolas menn så til de grader sjansen til revansje. Etter at Barcelona var best innledningsvis i kampen, var det Manchester City som sakte men sikkert tok over, scoret tre mål og vant på Ethiad.

Ilkay Gündogan ble den store helten med to scoringer.

— Vi startet litt nervøst, men etter den første scoringen fikk vi tilbake selvtilliten. Andre omgang var helt utrolig. Vi dominterte mot Barcelona, sier tomålsscoreren til BBC.

— Det var en stor kamp for oss, vi hadde presset på oss. Vi gjorde noen få feil, men i andre omgang var vi gode og fortjente å vinne. Alle vet hvordan vi spiller. Alt falt bare på plass, sier Kevin De Bruyne.

Pep Guardiola var også storfornøyd:

— Jeg er så glad på vegne av guttene, det er første gangn vi har slått verdens beste fotballag, sier han til BBC.

Diskutabel straffesituasjon

Allerede etter et par minutter oppsto en omdiskutert situasjon, da Raheem Sterling ble felt innenfor Barcelonas 16-meter. Men dommer Viktor Kassai dømte ikke straffe, selv om Barcelona-forsvareren så ut til å tråkke på foten til Sterling.

Sterling fikk da heller et gult kort for filming.

Barcelona var klart best innledningsvis, og etter 20 minutter fikk de uttelling etter en lekker kontring. Først var City i angrep, men Barcelona brøt spillet og satte i gang en kontring. Neymar kunne fra kanten sende ballen inn foran mål, der Lionel Messi avsluttet helt etter læreboken. En flott kontring, og Messi scoret med det i sin 100. kamp i Champions League.

Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar kombinerte, som vanlig, fint. Foto: Reuters

Barcelona fulgte opp med flere sjanser, men når det begynte å dra seg mot pause tok Manchester City mer og mer over. Det var imidlertid en grov feilpasning fra Barcelona-forsvaret som skulle gi dem utlikningen.

Sterling hadde en enkel jobb med å legge inn foran mål der Ilkay Gündogan kunne dundre ballen i mål. De lyseblå fortsatte med en ny kjempesjanse før pause, men denne gangen satte Sergio Agüero ballen utenfor mål.

Ilkay Gündogan scoret for City. Foto: Reuters

Frisparkperle

Scoringen så ut til å gi City en real vitamininnsprøytning, for hjemmelaget fortsatte der de slapp før pause.

Bare fem minutter ut i andre omgang satt ballen nemlig på lekkert vis i mål på ny, denne gangen ved Kevin De Bruyne med et frispark fra 20 meter. Marc-Andre Ter Stegen hadde en fingertupp på ballen, men kunne ellers gjøre lite med at den gikk i mål.

Det var Manchester City som også hadde de største sjansene. I et hurtig angrep la Kolarov ballen inn foran mål, men Kevin De Bruyne var hakket for treg, og Agüero klarte heller ikke å sette ballen i mål.

Kevin De Bruyne scoret på et frispark. Foto: Reuters

Barcelona hadde også sine sjanser. Etter snaue 65 minutter hadde Andre Gomez muligheten til å sette lagene likt, men ballen gikk i tverrliggeren og ut.

Men Manchester City så ut til å ha avgjort kampen da De Bruyne spilte ut til Jesus Navas, som la ballen inn foran mål der Gündogan kunne score sin andre for kvelden.

Med uavgjort hadde Barcelona vært kvalifisert for cupspillet. Nå må de vente litt til.

Slik gikk de andre Champions League-kampene tirsdag kveld:

Besiktas — Napoli 1-1

PSV Eindhoven - Bayern München 1-2

Basel - Paris Saint-Germain 1-2

Ludogorets - Arsenal 2-3

Benfica - Dynamo Kiev 1-0

Borussia Mönchengladbach - Celtic 1-1

Atletico Madrid - Rostov 2-1