Fotball19. Juli 2008AdeccoligaenLøv-Ham - Sogndal 0 - 1Karl Oskar Emberland , Trener Sogndal Foto: Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

– Vi har ikke sjanse i havet. Det er ikke engang en teoretisk mulighet i mine øyne, sier Espen Olsen til Fædrelandsvennen.

Lørdag kommer Sogndal-spissen på besøk til gamle venner på Sørlandet. Lørenskog-gutten var Start-spiller fram til august og scoret fem seriemål før han takket for seg med en kanon-kamp mot nettopp Sogndal på Fosshaugane.

Der scoret han ett, hadde en målgivende og skaffet et straffespark i 3-0-seieren.

Da han ikke ble tilbudt langtidskontrakt på Sørlandet valgte han å slå til på en kontrakt som binder ham til Sogndal ut 2011. Klubben ligger syv poeng bak Start og er det eneste laget som kan spolere opprykksfest i Kristiansand. Da må de vinne de tre siste kampene, mens Start må tape sine.

– Vi går alltid til kamp for å vinne. Det skal vi gjøre også denne gang. Men Start er klare favoritter, mener Sogndal-trener Karl Oscar Emberland.

– Har du tro på direkte opprykk?

– Nei, det er ni poeng igjen å spille om, og da må alt gå vår vei, sier Emberland.

– Start er sterke nok til å rykke opp selv med tap mot oss. Det er masse kvalitet i laget, sier Olsen, som har en imponerende statistikk i årets førstedivisjon.

Selv om lagene han har spilt for til sammen har 10 tapte kamper (Start 4 og Sogndal 6) har Olsen på sine 25 kamper i årets 1. divisjon kun tapt én gang. Det var på Sør Arena da Sande-fjord vant 2-1 over Start. Olsen reiste fra Sørlandet når Start-tapene kom, og ankom Sogndal etter deres siste tap mot Haugesund 6 august. I Start-drakt ble det 9 seire, 4 uavgjorte og 1 tap. På ti kamper i Sogndal har det blitt 6 seire og 4 uavgjorte.

– Det er veldig spesielt det der, men det er nok tilfeldig. Kanskje det kan ha noe med at de andre spillerne også hever seg når det kommer nye fjes, sier Olsen, som kun har scoret ett mål etter overgangen til Sogndal.