LERKENDAL (adressa.no): Rosenborg topper tabellen med 19 poeng etter syv kamper. Den første vårsesongen med Kåre Ingebrigtsen ved roret er blitt det eventyret trønderne har drømt om i en årrekke etter Nils Arne Eggens glansdager på 90-tallet.

Trykk fra første sekund

I kveld var det aldri tvil om hvor poengene ville havne. Lillestrøm var rett og slett sjanseløse da RBK stormet fremover fra første sekund. Den første store målsjansen kom allerede etter to minutter. Jonas Svensson avsluttet etter forarbeid fra Pål André Helland.

JUBELKVELD: Alexander Søderlund (t.h), som selv scoret to mål, feirer her Pål André Hellands scoring i første omgang mot Lillestrøm. Foto: Glen Musk, Adresseavisen

Etter ti minutter opplevde det tallrike Lerkendal-publikummet en dobbeltsjanse. Først ved heading fra Stefan Strandberg og deretter et forsøk fra Alexander Søderlund.Tellende resultat ble det etter tolv minutters spill. Etter sjanse på sjanse mot Arnold Origi i LSK-buret var det toppscorer Søderlund som satte inn 1-0. ## Perle fra Helland

RBK fortsatte med høyt press og stor fart fremover. I det første kvarteret var Lillestrøm knapt inne på RBKs banehalvdel. Søderlund doblet ledelsen etter 19 minutter etter forarbeid fra Helland.

Etter kampens andre scoring roet RBK litt ned, men var fortsatt det klart dominerende laget. Lillestrøm produserte såvidt én målsjanse i hele første omgang. Den kom etter 31 minutter og var et skudd som ble ganske enkelt fanget opp av André Hansen.

To minutter senere ble det Helland-show. Kantspilleren fikk ballen på kanten av 16-meteren fra Mike Jensen. Hemnværingen skar inn og sendte ballen i motsatt kryss. En perle av en scoring.

Avgjort før pause

3-0 holdt seg til pause. Første omgang var forrykende og kampen var i realiteten avgjort etter den ekstreme åpningen RBK leverte.

Som normalt er ble ikke andreomgangen det fyrverkeriet første omgang var, selv om RBK fortsatte å jage scoringer. Lillestrøm hang litt mer med, men Rosenborg var helt klart det førende laget også etter hvilen.

Ett minutt ut i omgangen headet Søderlund like over, etter et fremragende forarbeid av Mike Jensen. Det var omgangens største mulighet helt frem til Tobias Mikkelsen fikk sjansen etter 81 minutter. Dansken fikk ballen fra Riku Riski, etter et meget godt raid fra Fredrik Midtsjø. LSK-keeper Arnold Origi fikk imidlertid avverget scoring.

Ut med hodeskade

Skåret i gleden er at både Pål Andre Helland og Stefan Strandberg måtte forlate banen med skader. Helland fikk strekk kort til etter pause.

Tjue minutter før slutt ble Stefan Strandberg båret av banen med hodeskade og ble erstattet av Jørgen Skjelvik.

Nesten 17 000 tilskuere var på plass på Lerkendal i det som, særlig før pause, var en ren oppvisning av for tiden landets klart beste fotballag. Andre omgang forble målløs og Rosenborg vant 3-0.