Fløya — Rosenborg 0-6

TROMSØ (adressa.no): De hadde et visst håp, 3.-divisjonsgutta fra Troms. Fløya gikk ut i 4-4-2, i høyt press, og før minuttet var gått hadde da også spiss Uros Vucenovic banket ballen i stolpen bak en sjanseløs Alexander Lund Hansen. Men spissen ble avblåst for offisde.

Dermed måtte Fløyas eneste sjanse i løpet av de første 45 minuttene strykes fra protokollen.

For mellom brøytekantene gjorde RBK-spillerne akkurat som de ville onsdag kveld. Et RBK-lag som hadde byttet syv mann fra Odd-kampen skapte sjanser når de bestemte seg for å sette litt fart. Og tok hvilepauser når de selv også ønsket det.

Skjelvik, Midtsjø og Riski

Etter ti minutter fikk Emil Nielsen æren av å heade Kåre Ingebrigtsens menn i ledelsen, etter et fint innlegg fra Jørgen Skjelvik. Ti minutter etter var det Fredrik Midtsjø sin tur. Den eneste av de "faste" på midtbanen som startet kampen spilte vegg med Riku Riski, og var kald alene med keeper Hans Eivind Rydeng.

Der og da la Fløya vekk tankene om høyt press, og begynte å mure mer og mer igjen. Uten at det hjalp nevneverdig. Riski scoret 3-0 med en fin lobb etter halvtimen – denne gang var Nielsen servitør – før Skjelvik ble felt i 16-meteren etter 35 minutter. Straffen satte Tomas Malec sikkert. 0-4. Det kunne også vært både fem og seks før pause. Stefan Strandberg hadde alene to sjanser, hvorav den ene gikk i tverrliggeren, og i perioder det var tidvis godt, gammeldags kaos i Fløyas 16-meter.

Hat trick av Malec

Etter pause fortsatte kjøret mot hjemmelaget. RBK-keeper Alexander Lund Hansen rakk riktignok å få opp desibelnivået blant hjemmefansen noe da han leverte en småsuspekt retur etter et frispark tvert, men de siste 44 av omgangen var det igjen spill mot ett mål.

Malec koste seg i 16-meteren, og laget både 0-5 og 0-6 før timen var spilt, igjen etter fine forarbeid på venstresiden av Skjelvik og Riski.

Og hadde Rosenborg opprettholdt effektiviteten fra starten av omgangen, kunne det blitt tosifret. John Hou Sæter, Malec, Nielsen og Riski svidde alle nemlig store sjanser underveis.

Ta med at den finske vingen og innbytter Andreas Helmersen hadde hver sin ball i nota – men ble avblåst for offside - og man har summert opp kvelden i Troms.

Dermed lett videre til 3. runde for RBK, som dermed står med småpene 7-1-0 i kamper denne sesongen. Og 30-5 i målforskjell.