— Jeg har vært med på å selge flere spillere til Kina og Japan. Det kan absolutt skje noe der, sier fotballagent Per Jonsson, og legger til at IFK Norrköping har også sans for Orlov.

Han representerer Jakob Orlov, spissen som en stund har vært til salgs i Brann. Svensken var på lån i Hammarby i fjor etter at Lars Arne Nilsen ikke ytret ønske om å bruke Orlov. I år har Orlov trent med Brann, men det har hele tiden vært klart at Brann er innstilt på å høre på tilbud.

- 18-19 år har gitt meg erfaring

Interessen fra Hammarby virker å være død, men nå er det Kina og Japan som løftes frem som mulige land for Orlov å fortsette fotballivet sitt i. Ifølge svenske fotbolldirekt.se er den japanske klubben Vissel Kobe interessert i Orlov.

— Jeg håper og tror at dette skal løse seg. Etter 18–19 år i bransjen har jeg opparbeidet en evne til å si om noe er umulig eller om det er en OK sjanse for at noe kan skje. I dette tilfellet er det mulig, sier Jonsson.

Han har nettopp solgt Ola Selnæs til St. Etienne for over 30 millioner kroner. For litt over et år siden solgte han Magnus Eriksson fra Malmö til Guizho Renhe i Kina.

Overgangsvinduet i Japan er åpent ut februar, i Kina er det åpent ut mars.

Soltvedt taus om tilbud

Branns sportssjef Rune Soltvedt svarer slik på om han har fått tilbud på Orlov.

— Det har jeg ikke så lyst til å si. Jeg oppfatter at det er interesse rundt ham. Så spørs det når vi blir fornøyd med noe, sier sportssjefen.

Han understreker at Orlov forholder seg profesjonelt til kontrakten i Brann som gjelder ut 2017. Han legger likevel ikke skjul på at han er klar for å lytte til tilbud.

Soltvedt vet også at Orlov ut, kan bety noen nye inn. Brann mangler kanter og midtbanespillere, men har flere spisser som Orlov.

— Om en type som Jakob hadde gått ut, kunne det åpnet for noen inn. Men verdien av å ha Jakob her er større enn å gi ham vekk, sier Soltvedt.

Agent Jonsson har ingenting å utsette på Brann, selv om Orlov ikke har nytt den nye trenerens tillit.

— Av og til er fotballen slik. Man må følge spillets regler. Det forstår jeg og det gjør Jakob også. Jeg håper og tror vi skal finne en løsning.

MER OM BRANN: