fergie2

Etter storoppgjøret mot Liverpool lørdag gikk visekaptein Patrice Evra ut og beskyldte Liverpool-angriper Luis Suarez for å ha kommet med rasistiske tilrop underveis i kampen. Til tross for at urugayaneren kategorisk har bedyret sin uskyld, vil nå Evra ta saken videre. Han skal, gjennom klubben, fremlegge en offisiell klage.

Manchester United-boss Sir Alex Ferguson har snakket med venstrebacken om anklagene.

— Patrice er fremdeles veldig opprørt over det som ble sagt. Det vil han forfølge. Alle vet at de to lagene har ansvar for det som skjer ute på banen, sier Ferguson i følge Manchester Evening News.

- Skjer sjelden i England

Han mener slike hendelser er en sjeldenhet på balløya. Under lørdagens oppgjør var han spesielt imponert over supporternes oppførsel.

- Supportere var fantastiske i helga. Jeg hørte ingen av de dumme sangene som har blitt sunget tidligere. Begge lags supportere fortjener ros , mener United-sjefen.

Han mener rasismeutspill fra banen eller tribunen er sjelden kost for spillerne i England.

— Det er det svært få eksempler på. I min tid i United har vi hatt mange fantastiske mørkhudede spillere som aldri har opplevd noe lignende. Vi vil ikke se slik oppførsel. Enkelt og greit, slår sjefen fast.

Patrice Evra vil klage saken inn for Det engelske fotballforbundet (FA). Deretter vil FA be om begge parters versjoner av saken.