Torsdag kveld får 62-åringen sin debut som Danmarks landslagssjef. EM-klare Island er mostander i Herning, der det er ventet rundt 10.000 tilskuere.

På onsdagens pressekonferanse varslet Hareide at det danske laget skal spille offensiv fotball med høy risiko. Midtbanespillere og backer skal opp i banen, og motstanderens felt skal fylles opp med danske drenge.

Stengte siste trening

— Risikoen ligger i det å ta mange spillere med frem i angrep og være i stand til å holde i ballen, så vi kan slå innlegg og komme til avslutninger. Man kan spille med en eller to angripere og stå med åtte-ni spillere bak i banen og håpe på at man treffer noen. Det er ikke min form for fotball. Jeg vil ha midtbanen og backene frem, og så ha en eller annen balanse som kan håndtere det hvis vi mister ballen. De beste lagene i Champions League spiller også med høy risiko, sa Hareide ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

DEBUT: Island blir første test for Åge Hareide som dansk landslagssjef. Foto: Bo Amstrup / NTB scanpix

Onsdagens trening var lukket for pressen. Men det offensive sto i fokus, forteller Hareide.— Vi har jobbet med forskjellige faser i spillet. Vi har jobbet med hvordan vi skal forsvare oss, og hvordan vi skal angripe. I dag har vi jobbet mest med angrep, sier Hareide.

Danske medier har hatt en del fokus på hvilken formasjon Hareide vil bruke. På tirsdagens åpne trening testet han primært et 3-5-2-system, deretter 4-4-2. ## Agger: - Masse energi og vilje

Med seg på onsdagens pressekonferanse hadde han Daniel Agger og Thomas Delaney. Ifølge kaptein Agger har dagene med Hareide vært preget av energi og vilje. Spillerne ønsker tydeligvis å vise seg frem for «fjeldapen» Hareide.

— Det har vært masse energi og vilje. Man kunne tydelig se på trening at folk hadde et rimelig høyt spenningsnivå, sier Agger.

Etter 15 år under Morten Olsens ledelse er det nå Hareide som får jobben med å føre Danmark til VM i Russland om to år.

— Han kommer inn med noen nye prinsipper og noen andre måter å gjøre tingene på. Men grunnprinsippene i å spille fotball er de samme, sier den tidligere Liverpool-spilleren.