DRAMMEN (aftenbladet.no): Strømsgodset spilte og spilte og Viking hang i perioder i tauene på Marienlyst i Drammen. Likevel vant David Nielsens Godset «bare» 2-1. Men det holder som kjent lenge til å ta tre poeng.

Det har ikke Viking gjort siden 16. august da Sogndal ble slått 4-2. Men mot Strømsgodset så i det minste Viking ut som et ålreit fotballag i store perioder.

Viking har tapt fire strake kamper, men Kjell Jonevret mener situasjonen ikke er helsvart. Foto: NTB Scanpix

— Det finnes mange måter å tape på. I dag så vi helt OK ut, synes jeg. Vi gjorde en god bortekamp mot et godt fotballag. Vi fikk 2-1-målet i mot litt for tidlig i omgangen, vi hadde en plan for 2. omgang. Men den blir litt forstyrret da Strømsgodset scoret. Vi hadde gode sjanser selv, men vi klarte ikke å utnytte dem. Det er små marginer i fotball, og jeg synes synd på spillerne. De prøvde, de løp, de kjempet og forsøkte virkelig. Derfor er vi litt deppa nå, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Det er åtte poeng opp til femteplassen på tabellen, som også var lagets mål for 2014-sesongen. Topp fem. Men i stedet blir det en sesong litt lenger ned på stigen. Fire strake tap er fasit for Jonevrets menn. I tur og orden har Rosenborg, Odd, Start og Godset sørget for null poeng for siddisene.Godset tok ledelsen ved Nana. Han banket ballen forbi Arild Østbø og inn i det borte krysset etter å ha blitt servert av Martin Ødegaard. Joackin Jørgensen snudde baken til da Ødegaard dro en skuddfinte. Det holder ikke på dette nivået. Indridi Sigurdsson var heller ikke tett nok oppe i Nana til å få blokkert.

Men så utlignet Christian Landu Landu, som var tilbake på høyrebacken. En corner ble headet tilbake i feltet av Makthar Thioune, og etter klabb og babb fikk Landu Landu kranglet inn utligningen.

Men et strålende Godset-angrep i starten av 2. omgang sørget for 2-1-seier.

Tungt

Viking vant imidlertid sjansestatistikken, men det er en mager trøst når motstanderen scorer flere.

— Det er klart det er litt tungt når vi går en stund uten å vinne. Men selv om vi har tapt så har vi hatt noen OK prestasjoner. Problemet vårt er i offensiv boks, foran motstandernes mål. Vi scorer for lite. I dag var det en back. Det er vel to-tre måneder siden en spiss scoret for oss. Vi sliter der. Og spissene får stryk fra alle. I dag var Vidar Nisja spiss. Han klarte seg bra, synes jeg. Han vikarierte på en god måte etter at de andre spissene våre har slitt. Men han er nok ingen spiss på lang sikt, sier Jonevret.

— Men tross i at det har stoppet litt opp, så er jeg glad for at vi ikke har 15 poeng mindre og ligger «nedi der» som Sandnes Ulf gjør. Det er veldig godt å slippe bunnstriden. Men det er et tøft Viking-år. Likevel skal vi ikke skjemmes over denne prestasjonen, sier svensken.

Midtstopper Sverrir Ingi Ingason var banens beste i Drammen. Klok, sterk og fornuftig med ball. Og flere svært viktig og gode taklinger og blokkeringer i dueller med hjemmelagets spiss Marvin Ogunjimi. Det forhindret flere baklengs.

— Det hjelper så lite så lenge vi ikke vinner. Vi er nødt til å ta bedre vare på sjansene våre i slike kamper mot god motstand. Gjør man ikke det taper man. Så enkelt er det. Og spesielt på dette nivået. Vi har vært bra i forsvar, men det er på den siste tredjedelen av banen at det avgjøres. Der har vi hatt problemer. Likevel skal vi være fornøyd med prestasjonen vår i dag. Selv om vi står igjen med null poeng viste vi at vi kan, sier islendingen.

- Ingen notorisk målscorer

Christian Landu Landu, som var tilbake på høyrebacken, sto for gjestenes eneste mål.

— Jeg er ikke akkurat noen notorisk målscorer. Men da ballen kom der, og den ble nærmest ferdig dempet fra en Godset-spiller, da var det ren refleks å få den i mål. Surt at det ikke holdt til poeng. Vi kunne fått med oss mer herfra, synes jeg.

— En seier på de siste åtte kampene. Hva gjør det med dere spillere?

— Vi må ha troen på det vi holder på med. Mister vi troen er vi helt sjanseløse. Det var et lite steg i riktig retning i dag. Vi må bare stå opp og kjempe på, sier Landu Landu.

Lørdag venter Molde på Viking stadion.