Veteranen satte inn vinnermålet i andre omgang etter at Bismark Adej Boateng og Christian Landu Landu noterte seg for hver sitt för hvilen.

Seieren førte Strømsgodset på en foreløpig medaljeplass i eliteserien i det som ser ut til å bli en spennende medaljestrid utover høsten.

Øyvind Storflors scoring ble avgjørende i kampen mot Viking. Foto: Digitalsport

Strømsgodset åpnet aggressivt på Marienlyst og unge Martin Ødegaard fikk vist hjemmepublikummet sin eminente teknikk ved flere anledninger, uten at vertene kom til de helt store målsjansene i starten av kampen.Det var likvel Viking som burde tatt ledelsen etter tolv minutter da et nydelig gjennomspill fra Andre Danielsen fant Yann-Erik de Lanlay i bakrommet. Sistnevnte rundet en utrusende Adam Kwarasey Larsen i Godset-målet, men fikk for dårlig vinkel og avslutningen gikk i nettveggen.

Sterk Godset-offensiv

Strømsgodset tok over initiativet mer og mer utover i omgangen, og etterhvert skapte de også store målsjanser foran Arild Østbø i Viking-målet. Først ved Marvin Ogunjimi som kom alene med keeper drøye 20 minutter ut i oppgjøret. Den sterke spissen burde sendt hjemmelaget i føringen, men ble akkurat forstyrret nok i avslutningsøyeblikket av en god Sverrir Ingri Ingasson og ballen gikk ut til corner.

Den påfølgende corneren kunne også sendt hjemmelaget i ledelsen, da ballen traff Vikings Joackim Jørgensen og holdt på å trille inn i eget mål, men den hjemvendte Sverige-proffen slapp med skrekken.

Bare minuttet etter var Iver Fossum svært nærme scoring, og noen vanvittige Strømsgodset-minutter ble avsluttet med at hele Marienlyst reiste seg og ropte på straffe da Øyvind Storflor tilsynelatende ble felt inne i sekstenmeteren til Viking, men dommer Svein Erik Edvartsen vinket spillet videre.

Boateng-kanon

Gjestene fra Stavanger hadde spesielt problemer med vertenes høyreside hvor Lars Christopher Vilsvik og Martin Ødegaard tidvis herjet med Viking-forsvaret. De to kombinerte gjentatter ganger og hjemmepublikummet fikk også snart en forløsende scoring å juble for.

37 minutter ut i omgangen og etter litt klabb og babb i feltet, var det nettopp Martin Ødegaard som fant Bismark Adjei Boateng på hjørnet av sekstenmeteren. Sistnevnte fikk stjernetreff og banket ballen med strak vrist opp i krysset bak en sjanseløs Østbø i Viking-målet. 1-0!

Effektive Viking

Viking på sin side så ut til å ha lite å by på utover i omgangen, men viste seg dødelig effektive da de omsatte et hjørnespark i mål etter 41 minutter. Ballen ble løftet inn og headet videre av Makhtar Thioune og havnet til slutt hos Christian Landu Landu som kjempet ballen over målstreken. 1-1 i Drammen til tross for stor Strømsgodset-dominans før hvilen.

Et frustrert hjemmepublikum fikk se Strømsgodset jage scoring i minuttene før pause, og Iver Fossum burde sendt laget sitt i ledelsen for andre gang i kampen når han ble spilt helt alene gjennom mot Østbø, men sendte på merkelig vis skuddet sitt himmelhøyt over mål og lagene var like langt halvveis.

Storflor-scoring

Hjemmelaget fortsatte å male på i 2.omgang, og skapte den ene farligheten etter den andre under flomlysene på Marienlyst. Anført av Martin Ødegaard som nok en gang var i lekent humør var det bare ett lag på banen i minuttene etter hvilen. Og allerede etter 51 minutter tok vertene ledelsen igjen.

Øyvind Storflor bredsidet ballen perfekt nede i hjørnet etter flott forarbeid av Iver Fossum på Strömsgodsets høyrekant. 2-1!

Gjestene slet med å etablere eget offensivt spill, men truet alltid på kontringer og kunne faktisk skapt balanse i regnskapet bare minutter etter da Vidar Nisja ble spilt fri med Larsen Kwarasey, men skuddet gikk rett på den Ghanesiske sisteskansen.

Viking hevet seg

Utover i andre omgang sluknet hjemmelagets dominans noe, og Viking kom mer med i kampen igjen. Vidar Nisja var aktiv på topp for gjestene, som begynte å skape farligheter foran nervøse hjemmetilhengere.

Etter 59.minutter var de nære på da Steinthor Thorsteinsson traff krysstanga fra distanse og like etter holdt Yann-Erik de Lanlay og skli inn utligningen etter et godt slått innlegg fra Nisja, men kom centimetere til kort.

Kampen bølget fram og tilbake nå, og begge lag ville mye framover på banen. Spesielt Viking etterlot seg store rom bak forsvaret som Strømsgodset forsøkte å utnytte. Hjemmelaget slo usedvanlig mye langt opp mot sterke Marvin Ogunjimi som løp og løp på topp for vertene, men det ville seg ikke helt for Strømsgodset-spissen.

Nervepirrende avslutning

Det ble et nervepirrende sluttkvarter i Drammen der begge lag kjempet med nebb og klør for poengene .

77 minutter ut i kampen kunne hjemmelaget doblet ledelsen da målscorer Bismark Adjei Boateng forsøkte seg fra distanse igjen. Midtbanespilleren fikk nok en gang kjempetreff, men denne gangen var Arild Østbø der og fikk fistet ballen ut over sidelinjen.

Men Viking hadde på ingen måte gitt opp håpet om å få med seg poeng hjem til Stavanger og fikk en kjempemulighet signert Vidar Nisja etter 83 minutter.

Et godt innlegg fant Viking-spissen som fikk stå helt umarkert å sikte inn headingen sin fra 5-6 meter, men avslutningen ble for svak og gikk over. En gedigen mulighet spolert av gjestene som fortsatte å trykke på for utligning i sluttminuttene, men det holdt ikke for sidissene som måtte reise hjem uten poeng fra Marienlyst.