Tapet for Danmark i parken i går, og VM-sluttspillet som kun en fjern drøm for Sverige, var det som skulle til. Lars Lagerbäck har gått av som svensk landslagssjef.

Også assistent Roland Andersson gir seg.

— Rolan og jeg kommer til å slutte. Vi har bestemt det nå, sa Lagerbäck på en pressekonferanse nettopp, melder Aftonbladet .

Beslutningen om at å gå av var den beste løsningen ble trukket i samråd med det svenske fotballsforbundets ordfører Lars-Åke Lagrell.

- Jeg og Lars-Åke var enige om at dette var den beste løsningen. Vi har også snakket med spillerne, og bestemt at det er best å fortelle dette nå. Vi vurderte om det var best å vente noen dager med å fortelle det, men fant ut at det var best å gjøre det på denne måten, sier Lagerbäck videre til Aftonbladet .

Hamrén som etterfølger?

Allerede er diskusjonene om hvem som skal ta over det svenske landslaget godt i gang. Og et navn som stadig kommer opp er årets gulltrener i Rosenborg, Erik Hamrén.

Expressen presenterer en liste over mulige etterfølgere som toppes av Erik Hamrén.

Les også: - Hamrén het som Lagerbäcks etterfølger

Leder laget mot Albania

Lagerbäck leder det svenske landslaget i onsdagens kamp mot Albania. Det blir hans siste kamp som Sveriges landslagssjef.

- Nå skal vi avslutte kvalifiseringen på best mulig måte, og ta dette siste halmstrået, sier Lagerbäck.

Svenskenes halmstrå for å nå VM er at Malta kjemper seg til poeng mot Cristiano Ronaldo & co på EM-stadion i Guimaraes onsdag, og at de selv tar alle poengene hjemme mot Albania.