Med all sannsynlighet forsvant de blågules VM-drømmer med 0-1-nederlaget i Parken.

«Hans tid er ute. Det er over nå, Lars Lagerbäck. Det er på tide å gå nå, Lars Lagerbäck», skriver Sveriges mest kjente sportskommentator, Mats Olsson i søndagens Expressen.

Han vil ha Erik Hamrén, Rosenborgs suksesstrener, som ny landslagssjef.

Han nevner også Hans Backe, med fortid i Stabæk og Molde, samt Roland Andersson.

LES OGSÅ: — Lagerbäck går av

Trenger mirakel

Ifølge Expressen kommer Lagerbäck til å trekke seg etter onsdagens match mot Albania. På en pressekonferanse søndag bekreftet Lagerbäck at han trekker seg dersom Sverige ikke kommer til VM-sluttspillet i Sør-Afrika.

– Vi har sagt at vi skulle avslutte kvalifiseringen før vi satte oss og diskuterte framtiden. Vi pratet litt lørdag, og i dag under formiddagen. Roland (Andersson) og jeg kommer til å slutte avhengig av resultat, sa Lagerbäck søndag.

– Enten etter VM i Sør-Afrika, etter omspill eller etter kampen mot Albania, fortsatte Lagerbäck.

Aftonbladet skriver at «bare et mirakel kan redde ham (Lagerbäck)». Kommentator Simon Bank skriver at «det her var kvalifiseringen der den svenske fasaden sprakk. Alt er over nå. Ballen var kanskje ikke ute, men vi er».

Bank fortsetter: «Lagerbäcks tid som forbundskaptein, Henrik Larssons tid som landslagsspiller, trolig Anders Svenssons også. Over».

Det ville seg ikke for svenskene i Parken:

I det 70. minutt spilte Zlatan Ibrahimovic fri veteranen Henrik Larsson, som scoret med et venstrebeinsskudd. Men 38-åringen ble vinket av for offside.

To minutter senere sendte Ibrahimovic et innlegg til Sebastian Larsson, som headet ballen i mål. Også da nektet den spanske dommeren å godkjenne svensk scoring. Han mente ballen var gått over linjen før den ble slått inn foran mål.

Trenerjakt

Etter kampen var Ibrahimovic uenig i dommerens annulleringer.

– Jeg synes ikke ballen var ute. Eller jeg vet at den ikke var ute. Jeg vet ikke hvordan linjedommeren ser det. Det var to stolper og en målvakt i veien. Om han så at ballen var ute har han et jævlig godt syn, sa 28-åringen som til daglig spiller i Barcelona.

Dersom Lagerbäck forsvinner og Sveriges Fotballforbund velger Hamrén, må Rosenborg på trenerjakt.

Det ønsker ikke trønderne. Hamrén har på kort tid løftet RBK tilbake til toppen av eliteserien. Nils Skutle og de andre i Rosenborg-ledelsen vil ikke på ny ut på trenerjakt.

Stabæk følger trolig også spent med. Jan Jönsson er en outsider når SvFF skal finne Lagerbäcks erstatter. (©NTB)