Ligaleder Chelsea sparker i gang romjulens fotballfest i Premier League når London-rival West Ham i ettermiddag gjester Stamford Bridge.

Tilsvarende oppgjør i januar sist sesong endte 0-0. Etter at Chelsea hadde 39 avslutninger, mot West Hams ene. Men det ville seg bare ikke for de blå.

Chelsea presset og presset, men West Ham holdt unna da lagene spilte 0-0 i januar. Foto: NTB Scanpix

José Mourinhos gutter tapte terreng i gullkampen etter poengtapet mot nedrykksplasserte West Ham, og portugiseren sparte ikke på det verbale skytset etter matchen: — Dette var fotball fra 1800-tallet , tordnet Mourinho.

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås, ba Chelsea-manageren holde kjeft i sin blogg etter oppgjøret.

I ettermiddag møtes Mourinho og Sam Allardyce igjen. Og hvis du tror Mourinho fortsetter der han slapp for snart et år siden tar du feil.

En ydmyk Chelsea-manager ber om våpenhvile og godt vær.

— Det var dumt og lite gjennomtenkt av meg, sier Mourinho om oppførselen og uttalelsene etter kampen sist januar.

West Hams forvandling

I dag er West Ham et topplag i Premier League. Sam Allardyce har ført laget til 4. plass på tabellen, plassen og poenget bak Manchester United. Opp til ligaleder Chelsea er det 11 poeng.

Og i tillegg er Mourinho og Allardyce blitt gode kamerater.

— Hvis West Ham blir blant de fire beste lagene denne sesongen, så blir Sam årets manager og West Ham årets lag, sier Chelsea-bossen ifølge Daily Mirror.

Og det er ikke måte på sjarmoffensiv:

— Det ville vært en fantastisk prestasjon. Jeg mener Chelsea fortjener å være på topp, men etter oss: West Ham, fortsetter Mourinho.

- Dumme ord

West Ham-manager Sam Allardyce og José Mouinho har sluttet fred, skal vi tro portugiseren. Foto: NTB Scanpix

Det er altså bare 11 måneder siden han mente fotballen Sam Allardyce sine menn leverte tilhørte et annet århundre. Nå snakker han varmt om sine kolleger i øst. Og det er lett å gjøre det når man ligger på topp og laget har vunnet flest kamper, tapt færrest, scoret flest og sluppet inn færrest mål av samtlige i lag i Premier League.Konfrontert med uttalelsene sine i januar, sier Mourinho at han ikke mente å snakke nedsettende om West Ham.

— Det var dumme ord. Jeg respekterer han (Sam Allardyce, red.anm.) som trener og person. Som trener har han hatt en flott karriere. Forrige sesong brukte jeg noen ord. Ikke om måten de spiller på, men om måten dr drøyde tiden på. Det liker jeg ikke.

Klokken 13.45 sparkes London-derbyet i gang og markerer også starten på den mest intense og spennende fotballtiden i Premier League.