Forrige sesongs Tour de Ski-toer, Chris Jespersen, har etter en sykdomsperiode brukt tid på å komme seg tilbake til fjorårsformen. Men på 15 kilometer fristil i Davos lørdag, viste Korlevoll-løperen igjen hva som bor i ham.

Ved passering etter 12 kilometer ledet Jespersen rennet, og så ut til å ta sin første verdenscupseier, men på de siste to kilometerne falt han. Ikke bare én gang, men to.

— Når du leder løpet er det j**vla unødvendig å være nedi bakken to ganger på de siste to kilometerne, sa Jespersen til NRK etter løpet.

Satte staven mellom beina

Jespersen ble ivrig og satte staven feil ved begge anledninger.

— Når du hører at du kjemper om seieren så blir du ivrig og det er lett å sette staven mellom beina, men det skal jo ikke skje, oppsummerte han.

Til slutt endte det med en tredjeplass for Jespersen. Hans første pallplassering denne sesongen.

Anders Gløersen vant svært overraskende 15 kilometeren etter å ha kommet inn for en blindtarmoperert Didrik Tønseth.

— Nå berget jeg en tredjeplass og det er den første i år, så jeg må jo være godt fornøyd med det, sier Jespersen.

Dårlig dag for Røthe

Etter en strålende sesongstart var Sjur Røthe blant forhåndsfavorittene før 15 kilometeren i Davos, men i skiløypene gikk det trott for vossingen. Røthe ble hentet inn med over ett minutt av Dario Cologna og havnet til slutt på en skuffende 33.-plass.

— Det gikk ikke helt etter planen, akkurat. Det var rett og slett en dårlig dag på jobben. Jeg gikk dårlig på ski og var anspent, sier Røthe til BT.

Som Jespersen tar også han nå juleferie, men med en helt annen følelse enn sin landslagskollega.

— Jeg fikk jo en virkelig god følelse av dette her, sier Røthe galgenhumoristisk.

Han skal nå bruke julen på å forberede seg til Tour de Ski, som han fikk tillatelse av landslagsledelsen til å delta i til tross for at han ikke hadde det på sesongplanen.

— Jeg vil få mange nye sjanser der. Om opplegget blir slik det er tenkt, med monsterbakken og et langt løp i fristil, tror jeg at jeg kan kjempe om pallen der, sier 26-åringen.