I dag ble det klart at Tromsøs administrerende direktør Stig-Ove Sandnes melder overgang til Vålerenga. Sandnes blir stabssjef i Vålerenga.

— Sandnes er ansatt for å tilføre kunnskap og erfaring, samt gi oss administrativ støtte. Enkelte her er veldig presset. De trenger litt avlastning for også å kunne ta del i andre arbeidsoppgaver, sier Pål Breen, administrerende direktør i Vålerenga Fotball.

Ansattelsen av Sandnes satte også i gang spekulasjonene om Per-Mathias Høgmo slår følge. Tidligere i høst ble det nemlig klart at Høgmo gir seg i TIL. Dette i kombinasjon med at Vålerenga ikke har innfridd under Martin Andresen, har satt Høgmos navn i forbindelse med klubben i Oslo øst

Høgmo forstår spekulasjonene

- I utgangspunktet er fortsatt intensjonen min at jeg skal fullføre doktorgraden min. Det skal veldig mye til for at det forandrer seg. Da må det komme noe helt spesielt på banen. Mitt fokus akkurat nå er å holde trøkket oppe i sesongavslutningen med TIL, sier Høgmo til aftenposten.no

— Er Vålerenga noe helt spesielt?

— Jeg ønsker ikke å kommentere hva som er spesielt. Men jeg har forståelse for at det blir spekulasjoner, svarer den suksessrike Tromsø-treneren.

- Godt samarbeid med Sandnes

Etter det Aftenposten erfarer har Vålerenga hatt følere ute etter Høgmo. Men hovedpersonen selv vil ikke kommentere hvem han snakker med og hvem han ikke snakker med.

— Har det eventuelt noe å si for deg at Sandnes blir å finne i Vålerenga i fremtiden?

- Jeg har samarbeidet med Stig-Ove både i Norges Fotballforbund og Tromsø, og jeg har bare gode ting å si om ham. Det er bare å gratulere Vålerenga med ansettelsen av en dyktig medarbeider. En svært dyktig medarbeider, svarer Høgmo.

Pendling fra Moss

Høgmo, som har pendlet til og fra hjemmet i Moss, reiser sørover igjen etter sesongen. I utgangspunktet for å fullføre doktorgraden ved Universitetet i Tromsø. Høgmo har en stipendiatstilling innen toppidrettsforskning og jobber med en doktoravhandling med temaet «prestasjonskultur » .

52-åringen, som både har erfaring som U- og kvinnelandslagssjef, har ledet Tromsø til 6. plass i eliteserien i 2009, bronse i 2010 og sølv i 2011. Også i år ser det ut til å bli en sterk sesong. Laget er klar for sin første cupfinale siden 1996, da det ble 2-1-seier over Bodø/Glimt. Også i serien kan det bli edelt metall. Formlaget fra nord ligger for øyeblikket på 4. plass, men har medaljer i sikte.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport