Først sportsdirektør Morten Kræmer. Deretter hovedtrener Per-Mathias Høgmo. Nå senest administrerende direktør Stig-Ove Sandnes.

I tillegg takker en av lagets mest markante spillere, Fredrik Björck, for seg etter sesongslutt. Det samme gjelder keepertrener Espen Isaksen. Mens Kara Mbodj og Ruben Yttergård Jenssen primært ønsker nye utfordringer i utlandet.

Det skjer i en klubb som kan gjøre sin beste sesong noensinne, med både cupfinale og medaljekamp på menyen i sesonginnspurten. Men som også etter 2012 trolig fortsatt vil mangle det aller gjeveste; seriegull og mulighet for spill i Champions League.

Det naturlige kan være at alle føler at ”Mission is completed”. Både Per-Mathias Høgmo og Stig-Ove Sandnes kom til Tromsø for å bidra med å bygge en toppklubb. De har lyktes på mange områder, både sportslig, økonomisk og omdømmemessig.

Nå ser de kanskje ikke mulighetene til å ta ting ytterligere videre? Kanskje først og fremst med tanke på økonomisk støtte til ytterligere sportslig utvikling, og publikumsmessig med tanke på arenautfordringen på Alfheim.

Uansett er det synd at så mange viktige personer forsvinner samtidig. Det skjer altså på et tidspunkt der TIL har opparbeidet seg en posisjon i Fotball-Norge det virkelig står respekt av.

For de ansvarlige på Alfheim blir det en stor oppgave å fylle de mange tomrommene. Men, de er allerede godt i gang. Agnar Christensen fikk nylig tillit som ny hovedtrener. Det er et fornuftig valg, som jeg tror sikrer den sportslige kontinuiteten og kompetanseutviklingen videre.

Nå må Christensen sørge for et godt sportslig apparat rundt seg. Der vil ganske sikkert mange kvalifiserte kandidater stå i kø. Så må spillelogistikken på plass. Nevnte Björck må erstattes. Og kontrakten med kaptein Miika Koppinen må forlenges!

Det siste bør man se verdien av å få på plass snarest mulig. Å miste Björck og Koppinen samtidig, er definitivt ikke gunstig.

Så får styret i TIL Fotball sørge for å fylle tomrommene administrativt. Jeg håper Stig-Ove Sandnes har lagt ned et så godt arbeid at det lett kan videreføres av andre. Det er nemlig ikke mange TIL-direktører som kan vise til samme resultater og positive utvikling som 42-åringen fra Molde.

Sandnes er ikke høye karen på strømpelesten. Men har store nok sko som nå må fylles.

Vi kan ikke utelukke at TIL som klubb nå vil ta et par skritt tilbake, før ytterligere fremgang vil komme...