TROMSØ-HAUGESUND 2-0

For selv om Tromsøs svar på Martin Ødegaard nok en gang var en viktig faktor for at TIL gikk av banen med tre poeng i lomma, så opplever ikke unggutten ekstra oppmerksomhet på damefronten.

— Det er ganske rolig for øyeblikket, det er nok det dessverre, sier Ingebrigtsen etter kampen i mixed zone til iTromsø.

For i kommentarfeltene til iTromsø ville folket ha den dribleglade kantspilleren allerede på banen fra start av, og et av dagens høyeste jubelbrøl var da 18-åringen kom innpå for Marcus Hansson.

— Det er veldig hyggelig å høre fra folk at de vil ha meg innpå. Det må jo bety at jeg gjør noe riktig på banen, sier stortalentet.

— Jeg er ikke en sånn type

Ingebrigtsen kom innpå i 2. omgang og preget kampen fra første sekund.

Først en heading på mål etter kun få minutter på banen, før han virkelig viste hva som bor i ham. For etter å ha driblet bort en mann, for så å løfte blikket for å finne en fullstendig ledig Zdenek Ondrasek, som ikke kunne unngå å sette ballen i mål.

— Det var litt frustrerende å se at laget ikke klarte å sette sjansene, for jeg synes hele laget jobbet steinhardt hele kampen. Det var derfor ekstra godt å komme innpå og bidra, sier en fornøyd Ingebrigtsen.

- Er du svaret når man trenger mål?

— Neei, det vil jeg ikke si. Det må nok andre svare på. Jeg liker bare å komme til sjanser og sette opp andre, men det er hele laget som avgjør dette, ikke bare meg.

18-åringen har ikke satt seg noen ambisjoner om hvor mange scoringer og assist han skal ha ved sesongslutt.

— Jeg er ikke en sånn type som setter slike mål, for jeg tror det bare gir prestasjonsangst hvis man gjør det. Jeg tar det som det kommer.

- Men du kan love ett mål til?

— Ja, det kan jeg i hvert fall gjøre, smiler unggutten.

- Møter en god motstander

Steinar Nilsen var selvfølgelig en fornøyd trener etter kampslutt.

— Vi gjør en god kamp i dag, men vi møter en god motstander som er i stand til å ødelegge for oss og ha eget spill. Så jeg synes det var meget sterkt av oss å klare og produsere så mange målsjanser som vi gjorde, sier Nilsen.