Begge lag følte nok på alvoretpå et glissent Alfheim denne kampen, da starten bar preg av noen nervøse åpningsminutter.

Bommet på åpent mål

Men så hadde «Gutan» ristet av seg nervøsiteten, og burde vært i ledelsen etter to meget kvalifiserte sjanser.

Først var det Christian Landu-Landu som fikk muligheten etter 11 minutter. TIL fikk frispark drøyt 40 meter fra målet til Haugesund, og Gjermund Åsen sin silkemyke frisparkfot la inn ballen i farlig område.

Landu-Landu som hadde ristet av seg markeringen, men rogalendingen satte ballen på utrolig vis utenfor på åpent mål.

Megasjanse for TIL

Men etter 35 minutter ble det til og med skapt en sjanse utenom dødball. Riktignok var det Åsen som igjen var arkitekt, da den tidligere Ranheim-spilleren la inn fra venstresiden, og etter å ha sprettet gjennom feltet fikk Andersen muligheten til å klinke til.

Skuddet var ikke velplassert nok, og Bråtveit kunne enkelt bokse ballen vekk fra målet.

«Kobra» avgjorde

2. omgang var TIL fast bestemt på å ta over kampen igjen, og kampen startet bokstavelig talt med et smell. Kun tre minutter av 2. omgang var spilt da Hansson banket til fra 16-meterstreken, og ballen suste rett i stolpen etter at Bråtveit hadde fått en hånd på den.

Og etter 76 minutter smalt det i stolpen igjen, denne gang fra Morten Moldskred. Sunnmøringen har ikke notert seg for scoring denne sesongen, men gikk for årets mål-kandidat med en suser fra 25 meter. Sekunder senere fikk Zdenek Ondrasek muligheten på hodet, men Bråtveit var en levende vegg og reddet headingen.

Men «Kobraen» var sulten på en scoring. Spissen har ikke levert mange mål på Alfheim, men denne kan gå i historien som en av hans viktigste nettkjenninger i TIL-drakten.

Mikael Norø Ingebrigtsen dro av en Haugesund-spiller, sendte en nydelig pasning til Ondrasek, og «Kobra» hadde helt ubemerket som en snikende slange funnet seg plass. Med venstrefoten plasserte han den i hjørnet, og lettelsen var stor på Alfheim.2-0 satt Remi Johansen, i hans kamp nummer 200. En uhyre viktig seier for «Gutan», kanskje sesongens viktigste.