NFF ville flytte kampen fra Moldes 100-årsjubileum til dagen etterpå, men måtte gi seg til slutt.

Søndag 19 juni fyller Molde FK 100 år. NFF ønsket å flytte jubileumskampen hjemme mot Sogndal til mandag 20 juni.

Rettighetshaverne ønsket at kampen skulle gå på TV. Å flytte kampen ble ingen dans på roser i rosenes by.

— Vi har lagt ned massevis av arbeide og markedsføring rundt hele jubileumshelga. At NFF ikke visste at vi fyller 100 år, kan ikke stemme. Vi har fra NFFs side fått godkjent at Molde skal spille jubileumskampen i drakter som ser ut slik de gjorde da klubben ble stiftet for 100 år siden, sa klubbens markedsdirektør Jan Arild Byttingsvik til Dagbladet.no onsdag.

Den 19 juni 1911 ble Molde stiftet. Supporterne reagerte med vantro da de fikk beskjeden.

— Du mener ikke dette? Er dette en spøk? Det er jo helt forferdelig. En klubb blir 100 år bare en gang i livet. Alt dreier seg jo om den helga, og det er vel ingen som tror at det var tilfeldig at MFK fikk hjemmekamp den helga, sa supporter-leder Eva-Brit Mauseth i Tornekrattet til Romsdals Budstikke tidligere på dagen i går.

Etter harde forhandlinger fant klubben og forbundet et kompromiss sent onsdag kveld.

Kampen går som opprinnelig planlagt på søndag, men nå klokka 16 istedenfor klokka 18. På grunn av streiken i mai måtte 9. runde i Eliteserien omberammes. Innplassering av 9. runde i et allerede tett kampprogram førte til at det måtte gjøres endringer også i andre tilstøtende runder, heter det i en pressemelding fra NFF.

— Dessverre ble ikke Moldes sterke ønske om en hjemmekamp helgen 17. – 19. juni fanget opp i denne prosessen. Dette er beklagelig. NFF har vurdert saken på ny og har i samråd med Molde og Sogndal omberammet kampen tilbake til søndag 19 juni, sier avdelingsleder Nils Fisketjønn i konkurranseavdelingen i NFF til fotball.no.