Tirsdag satt Viking-styret i møte på Stadion, blant annet for å diskutere den dårlige poengfangsten i seriestarten. Konklusjonen etterpå var at styret har tillit til at både trener Åge Hareide og sportsdirektør Egil Østenstad kan snu situasjonen for Viking.

Samtidig ble Hareide og spillerne enige om å konsentrere seg om én formasjon framover, og laget går tilbake til 4-3-3 som de spilte i store deler av fjorårssesongen.

Onsdag var spillerne tilbake på treningsfeltet igjen.

Dette mente spillerne etter økten.

Kaptein Erik Nevland:

— Det var en veldig god dag og et veldig konstruktivt møte. Vi ble enige om hvordan vi skulle komme ut av denne knipen sammen, og har nå virkelig fått troen på at dette skal snu. Nå handler det om å skape trygghet og samtidig få den gode følelsen fram neste seriekamp, sier han.

Trond Erik Bertelsen:

— Vi fikk virkelig luftet ut. Det var tydelig noe vi trengte, for stemningen og troen i laget virker å være veldig bra nå. Det er en stor fordel at vi skal ha fokus på ett system og én formasjon. Vi har satt oss selv i en veldig vanskelig situasjon, men jeg tror dette skal snu nå.

Vidar Nisja:

— Det var delig å trene i dag, og for første gang på lenge har vi en pause i kampprogrammet.

— Det var en god trening, og nå har vi god tid til å øve inn det vi skal. Gårsdagen var veldig positiv; Åge var klar på hva han ville og hvordan vi skal gjøre det framover. Det viktigste er at vi nå skal forholde oss til én formasjon og at vi vet hvilke roller vi har. Vi må komme ut av dette sammen. Trenerteamet bestemmer, så må vi følge det, sier jærbuen.

Han og Vikings neste kamp er 13. juni, mot Haugesund. Laget fra måkebyen har to seirer på rad, og slo Molde 5-0 hjemme sist. I fjor endte Vikings tur over Boknafjorden med 0-4 i bagasjen.

- Vi vet hva som kommer. Det nytter ikke med finfotball, vi må vinne krigen – og poengene, slår han fast.

Statistikksenter Eliteserien:

Johan Lædre Bjørdal:

— Vi er fullstendig klar over situasjonen og hadde en fin økt i dag. Alle skjønner at vi må prestere, vi har ikke fått de resultatene vi ønsker.

Om grepene Viking nå tar, sier han følgende:

- Vi prater sammen hele tiden – både i gode og dårlige dager. Jeg har tro på at vi skal klare å snu dette, og det vi gjør på treningsfeltet smitter over på det vi gjør i kamp, sier han.

Trener Åge Hareide mener at spillerne responderte bra.

— Det var ei veldig god økt i dag og spillerne har respondert meget bra på møtet vi hadde. Nå handler alt om å dra i samme retning, og om å få fram vinnerviljen i oss alle. Det skal gjennomsyre alt framover, og jeg følte virkelig det var til stede i dag.

PS: I en periode har presse og publikum hatt begrenset tilgang til Vikings treningsbane i Jåttåvågen. Fra onsdag av er tilgangen som den var tidligere.

HAR TROEN: Viking-spillerne tror at de skal klare å snu motgangen. (Foto: Bernhard Veland).