Fotballrunden som ble utsatt på grunn av NISO-streiken helgen 20.-22. mai, er nå fastsatt. Runden skal spilles 29. juni, noe som betyr at lagene får en knallhard uke med tre kamper på åtte dager.

Det er full runde søndag 26. juni, mens det søndag 3. juli er det samme. Dermed må lagene belage seg på tøffe tak når det må spilles kamp også onsdagen i samme uke.

— Vi har beklageligvis måtte bruke noe mer tid enn først forutsatt, og vi har forsøkt å balansere hensynet både til E-cup, Gold Cup i Amerika og rettighetshavere . Fire av åtte kamper spilles 29. juni, mens Viking - Sarpsborg 08 og Brann - Odd Grenland spilles torsdag 30. juni klokken 19. De to resterende spilles så raskt som mulig og senest 26. oktober som er en reservedato i hovedterminlisten, sier avdelingsleder Nils Fisketjønn i konkurranseavdelingen i NFF til fotball.no.

Ifølge pressemeldingen fra NFF er det kampene Aalesund – Tromsø og Rosenborg – Sogndal som ennå ikke har fått fastsatt en dato.

Aalesund og Tromsø spiller E-cup 30. juni, og Rosenborg spiller forberedende kamper til E-cup, melder forbundet.

— Vi skal ha fem lag ut i Europa og gode forberedelser til E-cup har vært sentralt og førende i denne prosessen, samtidig som prinsippet om to hele dager mellom hver kamp er opprettholdt for å sikre best mulig sportslige vilkår. Omberammingen har også fått konsekvenser for opprinnelig oppsatte TV-kamper, og jeg vil i den forbindelse rose TV 2 og TV Norge Max som har vært svært løsningsorienterte, sier Fisketjønn.