NORGE — UNGARN 30-19

Det var aldri noen tvil om hvilken vei semifinalen i Serbia ville gå. Selv om det var jevnt tidlig i begge omgangene, hadde ikke Karl Erik Bøhns ungarske mannskap noe som helst å stille opp med. Norge vant til slutt med overlegne 30-19 og er klare for finale mot enten Serbia eller Montenegro søndag kveld.

- Det er nok en gang hardt arbeid som skaffet seier. Vi er i ferd med å ta ut det maksimale ut fra våre forberedelser, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson etter Norges paradeoppvisning.

- Vi spiller veldig dårlig i angrep, og de har en veldig god keeper, likevel gir vi litt tidlig opp, synes jeg, sa Karl Erik Bøhn.

• Se reaksjoner fra de norske spillerne i videoen øverst i saken.

Jevnt først

Første omgang var jevn til 20 minutter var spilt i Beograd. Lagene fulgte hverandre, og Ungarn ledet med to mål, 7-9, før Norge satte inn støtet og kjørte fra motstanderen frem mot pause. 16-11 og femmålsledelse var fasiten ved halvspilt semifinale. Det så lyst ut for de norske jentene.

Ungarn kom utpå litt hvassere etter pause og reduserte tre ganger før Norge tok tak. Etter at det sto 17-14 kom aldri Ungarn nærmere. Anja Edin markerte seg sterkt med to kjappe kontringsmål drøye ti minutter inn i omgangen, og etter det var det ingen tvil.

Overlegne på slutten

Resten av andre omgang ble nærmest en parademarsj for Norge. Det ble en håndball-oppvisning for publikum i den serbiske hovedstaden da Norges ledelse bare ble større og større. Seieren til slutt ble så stor som 30-19. Den andre semifinalen, mellom vertslandet Serbia og Norges motstander i sommerens OL-finale, Montenegro, spilles senere lørdag.