BEOGRAD (adressa.no/fvn.no): Montenegro tok seg til EM-finalen etter en dramatisk kamp mot hjemmefavoritt Serbia (seier 27-26), og blir dermed laget som står på motsatt halvdel for de norske håndballjentene søndag.

EMs toppscorer så langt, Montenegros Katarina Bulatovic (48 mål på sju kamper), forsøker å legge presset på Norge før finalen.

— Norge er favoritter. De har mer erfaring enn oss og er det beste laget, sier hun.

  • Se intervju med Bulatovic i videoen øverst i saken.

Sist lagene møttes var i OL-finalen i London. Da gikk som kjent Norge seirende ut av duellen. Det bryr ikke Bulatovic nå.

— Vi har glemt det allerede. Da var vi i olympiaden, og var glade for å ta medaljen i London. Vi håper vi kan gjøre det bedre nå, sier hun.

- Hvem må dere se mest opp for hos det norske laget?

— Alle! Hele laget er best, men skal jeg si noen må det bli Katrine Lunde Haraldsen, Heidi Løke og selvsagt Linn Jørum Sulland.

De montenegrinske jentene skal bruke lørdag kveld på å hvile seg i form til EM-finalen søndag.

- Vi skal se video av Norge og hvile litt, og så får vi se om det er nok. Vi gir ikke opp nå, i hvert fall, understreker Bulatovic.

Montenegros gode skytter Jovanka Radicevic, som scoret fem mål mot Serbia i semifinalen, sier at lagets eneste seiersmulighet er å få målvakt Katrine Lunde Haraldsen ut av balanse.

— Det blir ikke lett, fordi hun nesten aldri spiller dårlig. Men klarer vi å spille på vårt beste både i angrep og forsvar, kan vi ødelegge for Norge og få revansj for finaletapet i OL, mener Radicevic.

Serbias største stjerne, Andrea Lekic, tror Norge vil slå Montenegro.

- De er så erfarne, og de har blant mange kjempegode spillere to som er verdens beste i sin posisjon. Jeg er veldig glad og stolt over at jeg spiller sammen med dem på klubblaget mitt til vanlig, sier Lekic og sikter til sine klubbvenninner i Györ, målvakt Katrine Lunde Haraldsen og linjespiller Heidi Løke.

Hun tror likevel at Montenegro vil gi Norge en real kamp om gullet, og hun tror at Montenegro har nok fans til at Kombank Arena ikke vil være glissen i søndagens finale. Den begynner kl. 17 søndag, kort etter at Serbia og Ungarn har unnagjort sin duell om bronsemedaljen (kampstart kl. 14.30).