Det siste kvarteret eksploderte Viking-spillerne og sørget for en solid opptur etter en tung uke foran rundt 4000 tilskuere i Stavanger.

Scoringer av Björn Daniel Sverrisson og Samuel Adegbenro avgjorde kampen.

Hjemmelaget kom helt klart best i gang i denne kampen, og hvordan Suleiman Abdullahi kunne bomme på den gedigne målsjansen han fikk etter seks minutter er uforståelig. Helt umarkert sto han inne i feltet og kunne styre headingen sin akkurat hvor han ville, men ballen endte dessverre over tverrliggeren.

Bare tre minutter etter var det gjestene fra Tromsø som fikk sin mulighet. Magnus Andersen fikk god tid til å lade skuddfoten, men den endte rett på Iven Austbø.

foto
Bjørn Daniel Sverrisson jubler for scoring mot Tromsø. Foto: NTB Scanpix

Kvarteret ut i kampen fikk Viking et frispark helt på hjørnet av 16-meteren. Godt slått av Andre Danielsen, men Abdisalam Ibrahim sin heading traff på utsiden av målet.

Halvhjertet den første halvtimen

Det har langt ifra noe fyrverkeri av en fotballkamp den første halvtimen. En eneste skikkelig målsjanse så langt i kampen. Om det er varmen som spiller inn, skal være usagt, men det er i alle fall noe halvhjertet det begge lagene presterer ute på banen.

Etter 35 minutter fikk Tromsø sin første store mulighet. Helt upresset fra 11-12 meter kunne Sofiane Moussa dundre av gårde et skudd, men den endte like utenfor stangen.

Rett etter var det Vikings tur, men skuddet til Claes Kronberg fikk keeper en hånd på, og returen var det ingen Viking-spillere som var først på.

Målløst etter de første 45

Hjemmelaget frisknet til mot slutten av omgangen, og de var flere ganger nære på å tre seg gjennom Tromsø-forsvaret like etter at Kronberg hadde brent sin mulighet.

Omgangen endte uten scoringer, kanskje ikke så mye å si på at det er uavgjort etter en heller kjedelig omgang.

Viking kom stadig høyere opp mot gjestenes mål det siste kvarteret av omgangen, men de mangler den nødvendige presisjonen i den avgjørende pasningen inne i feltet.

Tromsø med stor mulighet

Fire minutter ut i den andre omgangen kom Tromsø på en farlig overgang. Etter litt fram og tilbake endte ballen hos en umarkert Gjermund Åsen. Skuddet hans gikk forbi Iven Austbø, men traff stangen. Der var gjestene nære en scoring.

Hjemmelaget klarer ikke å skape mye innledningsvis på denne omgangen heller, det stopper helt opp når de nærmer seg farlig posisjon til å avslutte. Og gjestene har få problemer med å rydde opp i sine bakre rekker. Nå skal det også sies at Tromsø ligger utrolig dypt med mange spillere.

Sverrrisson scoret

Det kan virke som om at ingen av lagene tør å kaste fram nok spillere når de har ballen. Dermed blir det heller ingen målsjanser for noen av lagene. Den første halvtimen av den andre omgangen har faktisk vært mye tammere enn det som ble vist før pause.

Så kom scoringen for hjemmelaget. Abdisalam tar med seg ballen og legger ballen perfekt på hodet til innbytter Björn Daniel Sverrisson, han gjør ingen feil og plasserer ballen perfekt i nettmaskene.

Like etter var han igjen på farten og hadde to avslutninger i stangen i løpet av få sekunder. Tydelig at han skal vise at det var feil å bli vraket fra startopptillingen.

Adegbenro øket ledelsen

Fem minutter før ordinær spilletid var ute tok Samuel Adegbenro saken i egen hender inne i Tromsøs straffefelt. Og han avsluttet like godt med en scoring. Viking-spillerne har virkelig blomstret det siste kvarteret.

Viking-spillerne fikk med dagens seier en solid opptur og laget har fortsatt heng på tetlagene. Men det gikk nesten 75 minutter før laget virkelig blomstret og fikk sine fortjente scoringer.