Det er kraftig kost for «Gutan», som innrømmer at det tærer på kroppen.

Når TIL møter Viking i ettermiddag er det Tromsøs tredje kamp siden søndag klokken 18. Da slo «Gutan» Brann 1-0, og på onsdag var det byderby og 3-2-seier mot TUIL.

Har spilt 270 minutter

Hele forsvarsfireren og de to sittende midtbanespillerne har spilt samtlige minutter denne uken.

I tillegg står ytterligere to spillere med over 170 minutter i TIL-drakten fra kampene mot Brann og TUIL. Hvis de samme seks spiller hele kampen mot Viking vil de få 270 minutter toppfotball på seks dager.

– Det er klart du merker det, sier Kent-Are Antonsen.

– Det skal merkes når du er 100 prosent. Da må vi restituere så godt vi kan, sier Magnus Andersen til iTromsø.

Trener Bård Flovik valgte å kjøre med mange av de beste i cupen, selv om han hadde muligheten til å rullere inn mot TUIL-kampen onsdag.

– Det er helt klart tøft. Vi må restituere fysisk og mentalt. Vi hentet ut mye mentalt i TUIL-kampen, men også Viking var i cup på onsdag, sier Bård Flovik på spørsmål om den knallharde uken.

Knalltøft program

Og det er ikke særlig mye bedring i sikte. «Gutan» er hjemme fra Stavanger på søndag, og drar deretter til en ny tøff bortekamp i Sogndal førstkommende torsdag. Deretter venter Slaget om Nord-Norge hjemme mot Bodø/Glimt 16. mai.

– Nå som vi har vunnet kampene er det litt lettere, men det er tøft, innrømmer kaptein Simen Wangberg.

Han håper derfor at de får med seg god form til Stavanger mot et Viking-lag i krise.

– Det kan være en faktor som gjør at det bikker vår vei. Etter tapet mot Aalesund har vi vist at – hvis vi står sammen og jobber for hverandre – blir det bra uansett, sier Kent-Are Antonsen til iTromsø.

0-10 på to bortekamper

Seirene har gitt «Gutan» ro før Viking-kampen, og Bård Flovik vil nok helst sette en stor rød strek over de siste bortekampene i serien.

0–4 mot Vålerenga og 0–6 mot Aalesund blir nok ikke glemt med det første.

– Vi velger å se fremover, og ser at vi skal møte Viking. Da vet vi hva vi skal gjøre, og drar ned for å hente poeng, sier Bård Flovik.