Denne helgen ble nok en triumfferd for de norske skistjernene. Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug, Heidi Weng, Therese Johaug og Marit Bjørgen sikret alle pallplasseringer i Tour de Ski sammenlagt.

Ingen av dem blir imidlertid å se i verdenscupstevnet i Otepää neste helg.

Langrennsjef i skiforbundet Åge Skinstad opplyser nemlig om at ingen av utøverne som fullførte Tour de Ski blir å se i Estland.

Ragnhild Haga ble nummer fire i Tour de Ski. Her etter avslutningen på Alpe Cermis. Stjerneskuddet står over verdenscuphelgen i Estland. Foto: NTB SCANPIX

— Nå blir det ti rolige dager for guttene og jentene, før de begynner oppkjøringen mot Falun-VM, sier Skinstad til Aftenposten.Det skal gås sprint begge dagene i Otepää, individuell sprint i klassisk lørdag og lagsprint i fri teknikk søndag. Programmet passer ideelt for Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg. De to hoppet av underveis i Tour de Ski, og stiller derfor til start i Estland.

De får med seg andre sprintspesialister til Estland. Flere av de beste norske sprinterne gikk Skandinavisk Cup i Falun i helgen. Lørdag var det sprint for begge kjønn. Da vant Kari Vikhagen Gjeltnes på kvinnesiden, mens Ola Vigen Hattestad vant blant herrene.

Etter helgen i Otepäa venter en ny verdenscuphelg i Rybinsk. Der vil noen av løperne som fullførte Tour de Ski delta. Petter Northug har allerede varslet at han stiller i Russland.

Ola Vigen Hattestad er en av de store favorittene foran verdenscuprennene i Otepäa. Her feirer Hattestad seieren i Drammen forrige sesong. Foto: NTB SCANPIX

— Det er artig å krige med russerne. Det er veldig stor interesse for langrenn i Rybinsk og fine distanser. Jeg har ikke lagt en endelig plan, men åpner veldig for å gå to distanser der, sa Northug til adressa.no etter søndagens Tour de Ski-avslutning. Her er troppene til Otepää-helgen:

DAMER

Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL

Celine Brun-Lie, Njård

Kari Vikhagen Gjeitnes, Henning Skilag

KathrineHarsem, IL Varden

Barbro Kvåle, Lillehammer Skiklub

Mari Eide, Øystre Slidre IL

MENN

Timo Andre Bakken, Konnerud/Team Jobzone

Eirik Brandsdal, Kjelsås IL

Pål Golberg, Gol IL

Tomas Northug, Strindheim IL

Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL

Sondre Turvoll Fossli, Hokksund

Emil Nyeng, Ringebu-Fåvang Skiklubb / Team Veidekke Innlandet

Sindre Odberg Palm, Spydeberg / Team Veidekke Oslofjord

Ola Vigen Hattestad, Ørje IL

Vegard Bjerkreim Nilsen,Lillehammer Skiklub (friplass som SkanCup-leder)

Anders Nøstdahl Gløersen, Rustad IL (kun teamsprint)