ULLEVAAL STADION : Egil ”Drillo” Olsen har vært vitne til flere baklengsmål som følge av enkle forsvarsglipper eller keepertabber de siste kampene.

Kampen mot Island føyde seg således inn i rekken.

Drillo maner overfor aftenposten.no spillerne til å luke bort de enkle feilene.

Vi har sluppet inn håpløse tabbemål, det er det verste , mener han.

De siste fire kampene er Norge kommet under. Det vil Drillo ha en slutt på foran tirsdagens skjebnekamp mot Slovenia på Ullevaal.

— Marerittet er å komme under slik at vi må jage. Unngår vi det, skal vi være med – og kanskje for én gangs skyld ta ledelsen, sier han.

- Uhyre viktig kamp

Fotballprofessoren legger ikke all skyld på egne spillere for alle baklengsmålene, men forteller at mye også skyldes tilfeldigheter.

— Vi har hatt 50 prosent uttelling mot oss de siste kampene, det hører ikke noe sted hjemme. Jeg regner med at det går mer i vår favør etter hvert, mener Drillo.

Han medgir at kampen mot Slovenia er av stor betydning for Norges VM-muligheter.

Kampen er uhyre viktig. Det vil ikke være avgjort, men sjansene svekkes kraftig med tap i morgen , fastslår han.

— Den som taper i morgen ligger tynt an, legger han til.

Han karakteriserer Slovenia som et svært gjennombruddshissig lag, med ”svakheter det går an å utnytte”.

Landet på formasjon

Landslagssjefen avslørte også at han har bestemt seg for å gå ut i 4-5-1. — Det er den formasjonen vi har klart flest gode erfaringer med, spesielt defensivt. Vi prøver også å gjøre noe med det offensive, og få flere med frem. Når vi har ballen, trekker Daniel (Braaten) raskt inn fra kant, forklarer Drillo.

Det er knyttet svært mange spørsmålstegn til valg av personell. Til Island-kampen var det seks utskiftninger fra generalprøven mot Hellas.

— Det er bare fire dager siden kamp, så det er fristende å ta ut noen friske bein. På den annen side handler det om å bygge relasjoner. Det er en vanskelig balansegang som vi må vurdere. Men ingen falt gjennom mot Island.

Det har vært diskutert utskiftninger i alle ledd, for å si det sånn. Det er sjelden det har vært så vanskelig å ta ut laget som nå , innrømmer Drillo.

PS: Norge tar i mot Slovenia på Ullevaal tirsdag klokken 20:00.

Video: Grodås om keeperduellen